
Ενισχύεταιη «Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων» με δύο πρώην νομαρχιακούς συμβούλους που είχαν εκλεγεί στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 με τον συνδυασμό του τέως Νομάρχη Στέφανου Φωτιάδη.
Ο πρώτος είναι ο τέως νομαρχιακός σύμβουλος Δημήτριος Μέλιτος. Ο κ. Μελίτος, παλιός διαιτητής ποδοσφαίρου, Σαρακατσάνος στην καταγωγή, προσδοκά να αποσπάσει ψήφους από τους Σαρακατσάνους που δεν είναι λίγοι στα χωριά του Δήμου Σερρών, άλλα και μέσα στην πόλη.
Ο Μάκης Ραμπότας διετέλεσε αντινομάρχης στη θητεία του Στ. Φωτιάδη στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών. Είναι περιφερειακός σύμβουλος μετά την παραίτηση της Ιορδάνας Σαββίδου (τους πραγματικούς λόγους της παραίτησής της δεν τους πληροφορηθήκαμε ποτέ) και ήταν σίγουρο ότι θα ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αν ο ΣΥΡΙΖΑ έδινε το χρίσμα στον τέως υφυπουργό Μάρκο Μπόλαρη. Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν επιτεύχθηκε ο Μάκης Ραμπότας θα συστρατευθεί -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- με τον δήμαρχο Πέτρο Αγγελίδη.
Προφανώς, στον αγώνα αυτό ο Μάκης Ραμπότας θα έχει και τη στήριξη του Μάρκου Μπόλαρη και της ομάδας του, η οποία όλοι γνωρίζουν πόσο δυνατή είναι μέσα στην πόλη. Ο Μάκης Ραμπότας είναι γνωστό ότι είναι ένθερμος υποστηρικτής του Μάρκου Μπόλαρη.