Νοσοκομείο Σερρών: Έκλεισε η ουρολογική κλινική λόγω έλλειψης γιατρών

Έκλεισε η ουρολογική κλινική του νοσοκομείου...

Κινητοποίηση γιατρών και εργαζομένων του Νοσοκομείου Σερρών

Με κυρίαρχα αιτήματα την ανοιχτή προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων στα Νοσοκομεία  μέχρι την πλήρωσή τους, τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και την αύξηση του Προϋπολογισμού, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι κινητοποίηση  έξω από τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Σερρών, στο πλαίσιο της...

Πάλι τα ίδια, όπως και την περσινή χρονιά. Ξέμεινε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. από χρήματα και δεν έχει να πληρώσει ούτε τις ανελαστικές του δαπάνες (μισθοδοσίες υπαλλήλων κ.λ.π.).
Να θυμίσω την ίδια εποχή το 2022, καλύφθηκε η μισθοδοσία από χορηγία μεγάλης σερραϊκής βιομηχανίας.


Το πάθημα δεν έγινε μάθημα. Σε δια περιφοράς (με email και τηλέφωνο) Κατεπείγουσα Συνεδρίαση, κλήθηκε το Δ.Σ. να αποφασίσει για έκτακτη χρηματοδότηση του «Θεάτρου» μας και αναμόρφωση του προϋπολογισμού.
Έκτακτη χρηματοδότηση για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων! Πόσο έκτακτη δαπάνη μπορεί να είναι αυτή; Και για τα (κ.λ.π.), ποια είναι τα κ.λ.π; δεν περιγράφονται…

Αιτία, γράφουν, το γεγονός πως έχει καθυστερήσει η υπογραφή της «Προγραμματικής» από το Υπουργείο Πολιτισμού και η χρηματοδότηση  250.000 του Δήμου, είναι δεσμευμένη στον ένα μοναδικό κωδικό και δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί. 

Και έρχεται προς έγκριση το «σπάσιμο» του ποσού σε δύο κωδικούς, 100.000 και 150.000. Με το 2ο ποσό σε άλλον κωδικό, εκτός «Προγραμματικής», για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα. Και το πρόβλημα με τη μισθοδοσία λύνεται.

Παρόλα αυτά, ζητά το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επιπλέον 50.000 χρηματοδότηση, χωρίς να προγραμματίζει κάτι επιπλέον. Για τις ήδη προϋπολογισθέντες ανελαστικές δαπάνες, μισθοδοσίες και τα «κ.λ.π», για τα οποία χρηματοδοτήθηκε.
Και καλείσαι να ψηφίσεις με email και τηλέφωνο!!! Με το συναίσθημα και το φιλότιμο, για να μη μείνουν για 2η χρονιά απλήρωτοι οι υπάλληλοι. Το δικό σας το συναίσθημα και φιλότιμο δεν το προέβλεψε αυτό;;;

Είναι γνωστό πως πάντα καθυστερούσε η υπογραφή της Προγραμματικής από το Υπουργείο.
Είναι γνωστό πως υπήρξε έτος, στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή, που καθυστέρησε η υπογραφή σχεδόν ένα χρόνο.
Είναι γνωστό πως τότε και ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα με τις «ανελαστικές» δαπάνες.
Είναι γνωστό και έτσι πρέπει να διοικείς, με μέριμνα, πρόνοια και σωφροσύνη, εξασφαλίζοντας χρηματικά διαθέσιμα για τις μισθοδοσίες και τις «ανελαστικές» σου δαπάνες, τουλάχιστον των πρώτων μηνών, πριν αρχίσουν να τρέχουν οι χρηματοδοτήσεις.
Είναι γνωστό πως το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. το παρέλαβε η «νέα» Δημοτική Αρχή, με χρηματικά διαθέσιμα κοντά στις 200.000.

Είναι γνωστό πως το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. «παραδόθηκε» στη «νέα» Δημοτική Αρχή!!!

Με τιμή
Βασίλης Τερζής

Διαβάστε επίσης:

  • Και ο μήνας έχει εννιά.. Γνωστοί, φίλοι, κάτι ξαδέρφια κάτι μπατζανάκια, επενδυτές, αγωνιούν μη τυχόν και αποδειχθεί ότι ο Δήμαρχος Σερρών δεν έπραξε τα δέοντα για την άμεση αποκατάστασ...