Π.Ε. Σερρών: 19 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 19 ανέρχονται την Τρίτη τα νέα κρούσματα...

Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 13 ανέρχονται τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα...

Έκτακτο δελτίο καύσωνα και στην Π.Ε. Σερρών

Έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος στην περιοχή των Σερρών κατά το νέο κύμα καύσωνα που αναμένουμε και θα διαρκέσει βάσει των προγνώσεων έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

emporikos_sima.jpgΣτη γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου elvima.gif
Στη λήψη μιας ιστορικής, για τα τοπικά δεδομένα, απόφασης, προχώρησε ο Εμπορικός Σύλλογος, μέσα από τη γενική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης. Αποφασίσθηκε, λοιπόν, το Σάββατο η αγορά να είναι κλειστή, ενώ η απόφαση θα εφαρμοσθεί από τις 26 Ιουλίου. Για τέσσερις εβδομάδες, το Σάββατο τα καταστήματα δεν θα ανοίξουν, ενώ- όπως ήταν αναμενόμενο- υπήρξαν και οι άλλες… φωνές, που δεν συμφωνούσαν με τη συγκεκριμένη απόφαση, λέγοντας μάλιστα πως το ίδιο ωράριο θα πρέπει να ισχύσει και για τα πολυκαταστήματα. Στη γενική συνέλευση συμμετείχαν 110 Σερραίοι έμποροι και η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία.
Επόμενο βήμα της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου, είναι να υπάρξει και η σχετική ενημέρωση των καταναλωτών, αλλά και οι υπόλοιποι έμποροι και φυσικά η απόφαση αυτή να εφαρμοσθεί.

«Η αλήθεια είναι ότι ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε ληφθεί αυτή η απόφαση και τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να κλείσουμε το Σάββατο, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού,» επεσήμανε ο υπεύθυνος τύπου του εμπορικού συλλόγου Άγγελος Κεχαγιάς, ο οποίος πρόσθεσε πως στο τραπέζι της γενικής συνέλευσης, «έπεσαν» κι άλλες προτάσεις, όπως για παράδειγμα, να παραμείνει το ωράριο ως έχει.
Ο πρώην πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Χρήστος Καπετάνιος υποστήριξε από την πλευρά του, πως ο ίδιος θα συμμορφωθεί με την απόφαση της διοίκησης.
«Ήταν μια διαδικασία νομότυπη. Το ανώτερο, συνδικαλιστικό όργανο, η γενική συνέλευση, έλαβε μία απόφαση. Ως άτομο ανήκα στη μειοψηφία και ζήτησα να παραμείνει το ωράριο. Από εκεί και πέρα, όμως, υπήρχε μία πολύ μεγάλη διαφορά, αφού 18 ζητήσαμε να μείνει το ωράριο ως έχει και περισσότεροι από 50 ζήτησαν να είναι κλειστή η αγορά το Σάββατο. Είναι μια δύσκολη απόφαση. Οφείλουμε, όμως, να στηρίξουμε και να υποστηρίξουμε την άποψη της πλειοψηφίας,» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Χρήστος Καπετάνιος.
Θετική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός της σχετικά υψηλής συμμετοχής στη γενική συνέλευση, με τον υπεύθυνο τύπου Άγγελο Κεχαγιά, να δίνει τη δική του εξήγηση:
«Ως νέα διοίκηση κάναμε μια καλή κινητοποίηση. Στείλαμε επιστολές, επικοινωνήσαμε προσωπικά με συναδέλφους, προκειμένου να τους πείσουμε για την αναγκαιότητα της συμμετοχής τους. Τα προβλήματα είναι πολλά και κατανόησε ο κόσμος ότι πρέπει να κάνουμε κάτι όλοι μαζί. Αν δεν είμαστε συσπειρωμένοι γύρω από τα σωματεία, θα πετύχουμε περισσότερα».

Διαβάστε επίσης:

  • Π.Ε. Σερρών: 19 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 19 ανέρχονται την Τρίτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 13 ανέρχονται τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 6 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 6 ανέρχονται την Τετάρτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 21 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 21 ανέρχονται την Τετάρτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 762 επισκέπτες