dairetzhs nea zixnhΕπιτέλους καθαρό νερό.

Αν. Δαϊρετζής: «Προτεραιότητά μας είναι η διασφάλιση των όρων υγείας των πολιτών».

Λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την ποιότητα του νερού, φαίνεται να δίνεται, για τους κατοίκους της Λευκοθέας και της Αγγίστας. Χαρακτηριστικό είναι πως στους ελέγχους της ποιότητας νερού, εμφανιζόταν αυξημένα ποσοστά νιτρικών, προκαλώντας την ανησυχία, ενώ οι κάτοικοι δεν ήξεραν τι θα πει πόσιμο νερό και ξόδευαν τα χρήματά τους σε μεγάλες ποσότητες εμφιαλωμένου νερού. Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, εκπονήθηκε η μελέτη και τους τελευταίους δύο μήνες το έργο εκτελείται και μάλιστα φαίνεται να φτάνει προς το τέλος του. Τα έργα υδροδότησης των δημοτικών διαμερισμάτων Λευκοθέας και Αγγίστας αναμένεται να δώσουν σημαντική «πνοή» στην περιοχή. Ο αγωγός που τοποθετείται είναι συνολικού μήκους οκτώ χιλιομέτρων και ξεκινά από τα πρώην λατομεία Ταΐρη, δηλαδή της όχθες του Αγγίτη. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, αγγίζει τις 600 χιλιάδες ευρώ.

Προς το τέλος του το έργο ύδρευσης Λευκοθέας- Αγγίστας
Επιτέλους καθαρό νερό για τους κατοίκους

Καθαρό και γάργαρο νερό θα απολαμβάνουν σε πολύ λίγο καιρό, οι κάτοικοι των δημοτικών διαμερισμάτων Λευκοθέας και Αγγίστας του Δήμου Νέας Ζίχνης. Τα τελευταία πέντε χρόνια, το πρόβλημα είναι σοβαρό στην περιοχή και έχει απασχολήσει τις εκάστοτε δημοτικές αρχές, ενώ οι διαμαρτυρίες των κατοίκων ήταν έντονες και ζητούσαν άμεση επίλυση του προβλήματος. Έχοντας ενταχθεί με τον «Καλλικράτη» η περιοχή, στο νέο, διευρυμένο Δήμο Νέας Ζίχνης, η δημοτική αρχή έβαλε το θέμα ως μία από τις πρώτες προτεραιότητές της και κατόρθωσε να δώσει μόνιμη λύση στο σοβαρό πρόβλημα που ταλάνιζε τους κατοίκους των δύο δημοτικών διαμερισμάτων. Χαρακτηριστικό είναι πως στους ελέγχους της ποιότητας νερού, εμφανιζόταν αυξημένα ποσοστά νιτρικών, προκαλώντας την ανησυχία, ενώ οι κάτοικοι δεν ήξεραν τι θα πει πόσιμο νερό και ξόδευαν τα χρήματά τους σε μεγάλες ποσότητες εμφιαλωμένου νερού.
Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, εκπονήθηκε η μελέτη και τους τελευταίους δύο μήνες το έργο εκτελείται και μάλιστα φαίνεται να φτάνει προς το τέλος του. Τα έργα υδροδότησης των δημοτικών διαμερισμάτων Λευκοθέας και Αγγίστας αναμένεται να δώσουν σημαντική «πνοή» στην περιοχή. Ο αγωγός που τοποθετείται είναι συνολικού μήκους οκτώ χιλιομέτρων και ξεκινά από τα πρώην λατομεία Ταΐρη, δηλαδή της όχθες του Αγγίτη. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, αγγίζει τις 600 χιλιάδες ευρώ.
Ικανοποιημένος εμφανίσθηκε ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης Ανδρέας Δαϊρετζής, ο οποίος δήλωσε στο Ε.Β.:
«Ένα σημαντικό και χρόνιο πρόβλημα, που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι, βρήκε τη λύση του. Προτεραιότητάς μας είναι η διασφάλιση των όρων υγείας των πολιτών. Οι δήμοι θα πρέπει να ρίξουν το βάρος τους σε έργα υποδομών, που δυστυχώς, από τη δεκαετία του ’50 δεν έχουν γίνει και τα προβλήματα παραμένουν άλυτα. Αναφέρομαι σε ύδρευση, αποχέτευση, υδροδότηση, αγροτικούς δρόμους. Ορισμένοι μιλάνε για ανάπτυξη, χάριν εντυπωσιασμού. Μακάρι να έρθει η ανάπτυξη, αλλά σε χωριά κι ακόμη και στην πόλη, παρατηρείται έλλειψη βασικών υποδομών. Οπότε για ποια ανάπτυξη μιλάμε;».
Πέντε ολόκληρα χρόνια, οι κάτοικοι των δημοτικών διαμερισμάτων Λευκοθέας και Αγγίστας λένε το νερό νεράκι και ικανοποιημένοι βλέπουν πως είναι έτοιμοι να αποκτήσουν εν έτει 2012, τις βασικές υποδομές, που θα τους εξασφαλίσουν πόσιμο και καθαρό νερό. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ.
Ζωή Χειμωνίδου

Διαβάστε επίσης:


swa

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 282 επισκέπτες