egnatiaΤη δρομολόγηση των μελετών για την κατασκευή του οδικού άξονα Ε61, που συνδέει τους νομούς Σερρών, Δράμας και Καβάλας με τα διευρωπαϊκά δίκτυα, ανακοίνωσε χτες ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, σε ημερίδα στη Δράμα στις 14/6.

«Ο Ε61 επιβάλλεται να μελετηθεί στην κατεύθυνση σύνδεσης του λιμανιού της Καβάλας, τόσο με τον Ε60 (Θεσσαλονίκη - Σέρρες - Προμαχώνας), όσο και με τον άξονα Δράμας - Εξοχής», είπε ο υφυπουργός.

Στο πλαίσιο του Ε61, προβλέπεται και η κατασκευή της περιαστικής οδού Σερρών (15,5 χλμ.), που θα παρακάμπτει τον οικισμό του Λευκώνα και τις Σέρρες. Το κόστος για την περιαστική είναι 90 εκατ. ευρώ.

Για το τμήμα σύνδεσης των Σερρών με τον άξονα Δράμα - Αμφίπολη προβλέπεται η αναβάθμισή του σε κλειστό αυτοκινητόδρομο και νέα τμήματα χαράξεων. Ολοκληρώνονται μελέτες για τα πρώτα 29 χλμ. και προωθείται νέα χάραξη 16 χλμ. Το κόστος του έργου αναμένεται να φτάσει τα 200 εκατ. ευρώ.

«Πιστεύουμε ότι μέχρι το 2015 είναι εφικτή η κατασκευή σημαντικών τμημάτων. Η περιαστική Σερρών, καθώς και το τμήμα από Καβάλα μέχρι Δράμα είναι πρώτης προτεραιότητας. Ο συντονισμός των μελετών για τον Ε61 θα ανατεθεί στην ''Εγνατία Οδός ΑΕ''. Για το τμήμα σύνδεσης του άξονα Δράμας - Αμφίπολης με τη Δράμα (23 χλμ.) προβλέπεται αναβάθμιση σε κλειστό αυτοκινητόδρομο, ανισόπεδοι κόμβοι, παράκαμψη οικισμών και παράπλευρο δίκτυο. Το προεκτιμώμενο κόστος ανέρχεται σε 120 εκατ. ευρώ. Το τμήμα Δράμας - Καβάλας (28 χλμ.) προβλέπεται να αναβαθμιστεί σε κλειστό αυτοκινητόδρομο. Το προεκτιμώμενο κόστος κατασκευής ανέρχεται σε 130 εκατ. ευρώ. Η κατασκευή του άξονα Αμφίπολη - Μεσοράχη θα ξεκινήσει άμεσα από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας», τόνισε ο κ. Μαγκριώτης.

Πηγή: agelioforos.gr

Διαβάστε επίσης:


swa

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 212 επισκέπτες