Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Νοσοκομείου Σερρών (ΕΝΙΝΣ) αποφάσισε να διοργανώσει κινητοποίηση για το Νοσοκομείο Σερρών την Πέμπτη 18 Ιουλίου στις 20:30 στην Πλατεία Ελευθερίας της πόλης των Σερρών. Στη σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα της ΕΝΙΝΣ αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:

Νοσοκομείο Σερρών 2024:

*Στελέχωση: 54% των Οργανικών Θέσεων

*Κλειστά εξωτερικά Ιατρεία: Παθολογικής, Διαβητολογικό, Υπερτασιολογικό, Ουρολογικό, Ιατρείο Πόνου

*Τα εν λειτουργία εξωτερικά Ιατρεία, τα περισσότερα με αναμονή μεγαλύτερη των 3 μηνών

*Λίστα τακτικών Χειρουργείων με μεγάλη αναμονή (ζητάμε από τη Διοίκηση να δημοσιοποιήσει τον αριθμό των ασθενών που βρίσκονται στη λίστα Χειρουργείου ανά ειδικότητα και το μέσο όρο αναμονής)

*Η Ουρολογική Κλινική έχει αναστείλει τη λειτουργία της, καθώς έχουν παραιτηθεί όλοι οι Ουρολόγοι

*Δεν υπάρχουν ειδικότητες στο Νοσοκομείο που υπάρχουν στον Οργανισμό, όπως Νευροχειρουργός, Ενδοκρινολόγος, Ρευματολόγος.

Εργασιακές σχέσεις γιατρών στο ΓΝ Σερρών:

*Εργάζονται πολύ περισσότερο από το ασφαλές ωράριο που ορίζουν οι μελέτες και οι Νόμοι του Κράτους.

*Παραβιάζεται το ανώτερο όριο εργασίας που είναι οι 48 ώρες/εβδομάδα

*Γιατροί συγκεκριμένων ειδικοτήτων εφημερεύουν περισσότερες από 10 εφημερίες τον μηνα, όπως οι Αναισθησιολόγοι, οι γιατροί στη ΜΕΘ, οι Ακτινολόγοι κλπ

*Οι περισσότεροι γιατροί του Νοσοκομείου εφημερεύουν περισσότερες από 7-8 εφημερίες/μήνα

Παθολογική Κλινική:

*Την τελευταία 4ετια έχουν παραιτηθεί 7 γιατροί για τις συνθήκες εργασίας στο Νοσοκομείο

*Το τελευταίο έτος έχουν παραιτηθεί 4 γιατροί λόγω των μετακινήσεων στο Νοσοκομείο Δράμας και την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας

*Από τον Ιούνιο 2024, μετά τις παραιτήσεις, έμειναν 5 Παθολόγοι και πλέον τις καθημερινές εφημερεύει μόνο ένας ειδικός για  το ΤΕΠ και για τα δύο Τμήματα της Παθολογικής, που αριθμούν συνολικά 68 κλίνες

*Παρόλη την συνεχή υποβάθμιση στη λειτουργία της Παθολογικής η 4η ΥΠΕ συνεχίζει τις μετακινήσεις Παθολόγων στη Δράμα και με ευθύνη της οδηγεί στη μη ασφαλή λειτουργία την Παθολογική

Για εμάς ένα Νοσοκομείο πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες σε υπηρεσίες Υγείας του λαού, δωρεάν, χωρίς πολύμηνες αναμονές και να παρέχει υπηρεσίες με ασφάλεια.

Το Νοσοκομείο Σερρών δεν μπορεί ούτε να καλύψει τις ανάγκες του λαού σε υπηρεσίες Υγείας λόγω της υποστελέχωσης, ούτε να λειτουργήσει με ασφάλεια, όπως αυτή καθορίζεται από μελέτες και Νόμους για τα ωράρια εργασίας των γιατρών, που σχετίζονται άμεσα με την ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας αντί να καλύψουν τα κενά σε Υγειονομικό προσωπικό (περισσότεροι από 6000 γιατροί και 35000 συνολικά Υγειονομικό Προσωπικό στα Νοσοκομεία):

–μετατρέπουν τα Νοσοκομεία σε Επιχειρήσεις και τα καλούν να «επιβιώσουν» στην ελεύθερη αγορά, σαν να είναι πολυκαταστήματα που πουλάνε προϊόντα. Το αποτέλεσμα θα είναι οδυνηρό: συγχωνεύσεις Κλινικών και Τμημάτων, κλείσιμο Κλινικών και Νοσοκομείων που είναι «κοστοβόρα» και δεν έχουν κέρδη.

–Διαφημίζουν την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Υγείας με τα απογευματινά Χειρουργεία με τη λογική ο φτωχός να βοηθήσει τον εξαθλιωμένο και ούτε κουβέντα για προσλήψεις, ώστε να λειτουργήσουν όλες οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες

Η Κυβέρνηση συνειδητά στο δίλλημα από τη μια ενός πλήρως στελεχωμένου Δημόσιου Συστήματος Υγείας που θα καλύπτει τις ανάγκες του λαού σε υπηρεσίες Υγείας πλήρως και με ασφάλεια και από την άλλη ενός Δημόσιου Συστήματος Υγείας / Επιχείρησης που θα καλύπτει δωρεάν βασικές και μόνο ανάγκες και θα «πουλάει» όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες του, επιλέγει το δεύτερο.

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΜΟΝΕΣ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να σταματήσουν οι μετακινήσεις Παθολόγων

Προκήρυξη όλων των κενών Οργανικών Θέσεων, ώστε οι Υγειονομικοί να δουλεύουν με ασφάλεια για τους ίδιους και για τους ασθενείς τους.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

Καλούμε όλο το λαό των Σερρών, το Δήμο Σερρών και όλους τους Δήμους του Νομού, Συλλόγους, Σωματεία και κάθε πολίτη ξεχωριστά να συμμετέχει στη συγκέντρωση που καλεί η ΕΝΙΝΣ για το Νοσοκομείο Σερρών, την Πέμπτη 18 Ιουλίου και ώρα 20:30 στην Πλατεία Ελευθερίας.

(κάθε φορέας, σωματείο, σύλλογοςκλπ που παίρνουν απόφαση στήριξης και συμμετοχής να ενημερώνουν στο mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Διαβάστε επίσης: