Σε μαζικές συμβολικές παραιτήσεις προχωρούν γιατροί του Νοσοκομείου Σερρών σε ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους τους στην Παθολογική Κλινική, η οποία απέμεινε  με πέντε γιατρούς και παράλληλα να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους για την απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Σερρών και της 4ης ΥΠΕ να μετακινηθεί  για να εφημερεύσει την Παρασκευή στο Νοσοκομείο της Δράμας ένας παθολόγος.

Ήδη το πρωί της Πέμπτης επισκέφθηκαν την Εισαγγελέα Σερρών για να την ενημερώσουν για την κατάσταση που επικρατεί στην εν λόγω κλινική του Νοσοκομείου Σερρών.

Για τις τελευταίες εξελίξεις μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ Σερρών στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Βαγγέλης Παπαμιχάλης: «Η Εισαγγελέας Σερρών ήταν ενήμερη για την κατάσταση, μας ζήτησε μέχρι το μεσημέρι να στείλουμε ένα έγγραφο για το τι συμβαίνει ακριβώς στο Νοσοκομείο Σερρών για να διερευνηθεί από την πλευρά της Εισαγγελίας εάν υπάρχει το ενδεχόμενο έκθεσης σε κίνδυνο των ασθενών και παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας για τους γιατρούς. Ήδη οι γιατροί προχωρούν – για συμβολικούς λόγους – σε μαζικές παραιτήσεις οι οποίες θα κατατεθούνε σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης απέναντι στην Παθολογική και διαμαρτυρίας για τις συνθήκες εργασίας που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Σερρών. Μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει για συμβολική παραίτηση περίπου 20  γιατροί ενώ η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως αργά το μεσημέρι και να αυξηθεί ο αριθμός των παραιτήσεων που θα κατατεθούν», σημείωσε ο κ. Παπαμιχάλης

Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποίησαν  παράσταση δια μαρτυρίας οι Νοσοκομειακοί Γιατροί και συναντήθηκαν  με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, ο οποίος επανέλαβε πως έχουν γίνει προκηρύξεις για θέσεις γιατρών αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 314 επισκέπτες