Με κοινό αίτημα να μην τοποθετηθεί εκ νέου Καρουζέλ στο διάδρομο διέλευσης των ατόμων χωρίς όραση στα πλαίσια του εορτασμού των Χριστουγέννων ζητούν με ανοιχτή τους επιστολή προς τους εκπροσώπους πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων έξι σύλλογοι των Σερρών.

«Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι προσβολή για την κοινότητα των ΑμεΑ της πόλης των Σερρών και διαπαιδαγωγεί σε λάθος κατεύθυνση τη Σερραϊκή κοινωνία. Στέλνει μήνυμα ότι τα δικαιώματα των ΑμεΑ δύναται να τηρούνται αλά-καρτ» υποστηρίζουνε μεταξύ άλλων στην επιστολή τους οι Σύλλογοι Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Ν. Σερρών, Γονέων, Φίλων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό «Η Ηλιαχτίδα», Διαβητικών, Καρκινοπαθών, Κινητικά Αναπήρων, Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία, υποστηρίζοντας πως «η δημιουργία δήθεν εναλλακτικού διαδρόμου – όπως συνέβη τα δύο προηγούμενα χρόνια,- όχι μόνο δε διορθώνει το ζήτημα, αλλά δημιουργεί υποψίες ότι στόχος ήταν η διασκέδαση των εντυπώσεων».

Την επιστολή των συλλόγων στηρίζει με ανακοίνωσή του και ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης Σερρών ζητώντας να μη ξαναστηθεί το καρουζέλ των Χριστουγέννων πάνω στην ειδική διάβαση για τους τυφλούς.

«Καμιά αντίληψη απόρριψης ή ρατσισμού προς αυτές τις ομάδες συμπολιτών μας. Στεκόμαστε δίπλα τους και απαιτούμε να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν τα δίκαια αιτήματά τους από τους αρμόδιους» επισημαίνει η επικεφαλής του συνδυασμού στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών Ελενα Τούσκα.

Με εκτίμηση

Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Ν. Σερρών
Σύλλογος Γονέων, Φίλων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό, «Η Ηλιαχτίδα» Ν. Σερρών
Σύλλογος Διαβητικών Ν. Σερρών
Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Σερρών
Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Σερρών
Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΦΨΥ) Ν. Σερρών

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 354 επισκέπτες