Με μετακινήσεις γιατρών και ανακύκλωση των ελλείψεων προσπαθεί η κυβέρνηση να καλύψει τα μεγάλα κενά στα Νοσοκομεία, αντί για προσλήψεις προσωπικού που τις θεωρεί «κόστος». Με απόφαση της 4ης ΥΠΕ ζητείται από το Νοσοκομείο Σερρών να μετακινήσει Παθολόγο για 15 ημέρες στο Νοσοκομείο Δράμας.

«Η κυβέρνηση πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε πριν τις εκλογές προσπαθεί να καλύψει τα κενά στα Νοσοκομεία με μετακινήσεις γιατρών. Ούτε σκέψη για μαζικές προσλήψεις γιατρών. Ούτε σκέψη για προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων. Ούτε σκέψη για μονιμοποίηση των επικουρικών Ιατρών. Η μόνη παρέμβαση του υπουργείου Υγείας είναι να κάνει τους γιατρούς του ΕΣΥ έναν περιφερόμενο θίασο που σήμερα είναι στο άλφα Νοσοκομείο και αύριο στο βήτα», σημειώνει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Σερρών (ΕΝΙΝΣ), προειδοποιώντας πως «γινόμαστε πάλι θεατές του ίδιου έργου που θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής, την υγεία των ασθενών και την υγεία των ίδιων των γιατρών» του Νοσοκομείου Σερρών.

Η Ένωση καταγγέλλει ότι «ολόκληρο τον Ιούλιο Παθολόγος από το Νοσοκομείο Σερρών είχε αποσπαστεί στο Νοσοκομείο Δράμας και αυτό έγινε με υπερεργασία των γιατρών και ξεκάθαρη θέση απέναντι στη Διοίκηση ότι δεν θα δεχτούν άλλη μετακίνηση καθώς τίθεται σε κίνδυνο η ασφαλής λειτουργία την Παθολογικής Κλινικής και της υγείας ασθενών και γιατρών».

«Κάνουμε σαφές ότι οι γιατροί του Νοσοκομείου Σερρών δε θα δεχτούμε να γίνουμε περιφερόμενος ιατρικός θίασος και να θέσουμε σε κίνδυνο τις ζωές μας και την υγεία των ασθενών μας. Δεν μπορεί ένα υποστελεχωμένο Νοσοκομείο, όπως το Νοσοκομείο Σερρών, να καλύψει τις ανάγκες και άλλου Νοσοκομείου και να λύσει όχι έκτακτα προβλήματα, αλλά χρόνια», προσθέτει, σημειώνοντας πως παραβιάζεται το σύνολο της εργατικής νομοθεσίας που αφορά την εφημέρευση των γιατρών.

Το σωματείο απαιτεί «ανοιχτή προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων στα Νοσοκομεία Σερρών και Δράμας» και «μονιμοποίηση όλων των Επικουρικών Ιατρών».

Σημειώνεται ότι σε έγγραφο των ιατρών της Παθολογικής ως απάντηση στο αίτημα για εκ νέου μετακίνηση τους στο Νοσοκομείο Δράμας, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «οι λύσεις που προτείνεται είναι πολύ προσωρινές και εμβαλωματικές αλλά και το κυριότερο επικίνδυνες τόσο για τους ασθενείς όσο και για το Ιατρικό προσωπικό που καλείται εν μέσω καλοκαιριού και καύσωνα να μετακινείται σε άλλο νομό για να καλύψει πάγιες και χρόνιες ανάγκες άλλου Νοσοκομείου πού λόγω της αδράνειάς σας διαιωνίζονται».

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: