Με συγκέντρωση μπροστά στο εργατικό κέντρο, πορεία στους δρόμους της πόλης και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά τιμήθηκε στις Σέρρες η εργατική πρωτομαγιά.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, το Εργατικό κέντρο Σερρών, το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ Σερρών, εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων και κομμάτων.

Συγκέντρωση εργαζομένων, των σωματείων του ΠΑΜΕ, φοιτητικών συλλόγων και φορέων πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας.

Ακολούθησε πορεία και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην πλατεία Εμπορίου.

«Η Εργατική Πρωτομαγιά του 2023 είναι μια ιστορική μέρα για όλους τους εργαζόμενους. Τιμάμε όλους τους αγώνες που έγιναν μέχρι και σήμερα. Ιστορική μέρα γιατί στην κατάσταση που έχουν φτάσει οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, η κρίση η οποία μαστίζει τη χώρα μας, με την ακρίβεια, μέσα από τα δεινά που εμείς οι εργαζόμενοι περνάμε τα τελευταία 13 χρόνια και προσπαθούμε να στείλουμε το μήνυμα σε όλες τις πολιτικές ηγεσίες κι ενόψει των εκλογών ότι πλέον έχει φτάσει η κατάσταση στα όρια της, δεν αντέχουμε άλλο, να σεβαστούν όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους και τους συνταξιούχους της χώρας, να δώσουν μια προοπτική γιατί χωρίς προοπτική δεν μπορεί να υπάρχει μέλλον σε αυτήν τη χώρα», είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άλκης Αμπιδόπουλος.

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Σερρών Βασίλης Παπαχρήστου είπε: «Η πρωτομαγιά αποτελεί ημέρα μνήμης, τιμής των αγώνων των εργαζομένων που είχαν αφετηρία το Σικάγο το 1886. Αγώνες στοχευμένοι, συνεχείς, οι οποίοι δυστυχώς λοιδορήθηκαν, συκοφαντήθηκαν από τους κρατούντες της εποχής, πνίγηκαν στο αίμα. Παρόλα αυτά τα αποτελέσματα ήταν σημαντικά. Τι πέτυχαν; Πέτυχαν οχτώ ώρες εργασία, οχτώ ώρες ξεκούραση. Αυτό ήταν το βασικό τους σύνθημα και αυτό το πέτυχαν. Δυστυχώς στο διάβα των 155 ετών κάποιοι θέλησαν να καπηλευτούν και να οικειοποιηθούν αυτούς τους αγώνες. Όμως αυτοί οι αγώνες είναι πέρα και πάνω από ιδεολογίες. Αποτελούν το ισχυρό αποτύπωμα που αποτελεί ισχυρότατο σημείο αναφοράς στην παγκόσμια ιστορία και στο εργατικό κίνημα. Σήμερα χρειάζεται οι εργαζόμενοι να ζούνε με αξιοπρεπή μισθό, ένα κράτος το οποίο να παρέχει ασφάλεια, υγεία και δικαιοσύνη. Αυτό επιτυγχάνεται όταν είμαστε ενωμένοι και κινούμαστε πέρα και πάνω από ιδεολογίες».

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης 

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: