Η ακρίβεια δεν άφησε ανέγγιχτα και τα αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων. Οι τιμές σε κουραμπιέδες και μελομακάρονα σημείωσαν αύξηση σε σχέση με πέρυσι, ενώ την ανιούσα έχουν πάρει και οι τιμές άλλων γλυκών, όπως για παράδειγμα ο Ακανές Σερρών.

Όπως λένε οι ζαχαροπλάστες, η πρώτη ύλη, που χρησιμοποιούν για να φτιάξουν τα γλυκά τους, όπως η ζάχαρη, το αλεύρι, το μέλι έχει ακριβύνει κατά 100%.

Την ίδια ώρα, το ενεργειακό αποτελεί ένα πολύ μεγάλο «αγκάθι». Οι αυξήσεις αυτές, ωστόσο, έχουν απορροφηθεί σε μεγάλο βαθμό από τους ζαχαροπλάστες, καθώς φέτος τα γλυκά θα αυξηθούν περίπου 10-20%.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 481 επισκέπτες