Με κύριο αίτημα «αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια» οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και ο εμπορικός κόσμος των Σερρών απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιούν την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, έξω από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου Σερρών.

«Ο κόσμος της εργασίας βρίσκεται σε δύσκολη θέση με τη ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους και την εκτίναξη των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης» υποστηρίζουν από κοινού και ζητούν την αύξηση του κατώτατου μισθού, την επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, την μείωση του ενεργειακού κόστους. «Οι εργοδότες και η Κυβέρνηση έχουν ευθύνη να λάβουν επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής διασφαλίζοντας αυξήσεις στους μισθούς, έκτακτη στήριξη για οικογένειες που αγωνίζονται άνισα απέναντι στην κρίση. Απαιτούμε αξιοπρεπή διαβίωση για όλους με επάρκεια και δίκαιους όρους αμοιβής και εργασίας σε συνθήκες υγείας και ασφάλειας» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αλκης Απιδόπουλος.

Με κύριο αίτημα την άμεση λήψη αποτελεσματικών μέτρων έναντι της ακρίβειας και της υπερχρέωσης στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετέχουν η ΟΕΒΕΣ και ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών, απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 242 επισκέπτες