Με τη δέουσα λαμπρότητα και πνευματική κατάνυξη η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης θα τιμήσει και φέτος τους προστάτες της πόλης των Σερρών Παμμεγιστους Ταξιάρχες Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Τη Δευτέρα στις 6:30 το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών θα τελεστεί, πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός, όπου θα χοροστατήσει και θα μιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος.

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, θα τελεστεί πολυαρχιερατική λειτουργία, στην οποία τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας θα εκφωνήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων. Μετά το πέρας της λειτουργίας, θα ακολουθήσει λιτάνευση της εικόνας των Ταξιαρχών. Η πομπή θα διέλθει από τις οδούς: Ν. Πλαστήρα – Β. Βασιλείου – Ερμού – Πλ. Ελευθερίας, όπου θα τελεστεί η ακολουθία της αρτοκλασίας.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Ι.Μ. Σερρών και Νιγρίτης έχει προσκληθεί και θα συμμετάσχει η Υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Πολιούχων Αγίων των Σερρών, κλειστή θα παραμείνει αύριο η αγορά της πόλης των Σερρών.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης:

  • Π.Ε. Σερρών: “Έσο έτοιμη” για τον χειμώνα “Έσο έτοιμη” δηλώνει η Αντιπεριφέρεια Σερρών για την χειμερινή περίοδο, ύστερα από την ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών πολιτικής προστασίας...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 391 επισκέπτες