Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκινά η νέα σχολική χρονιά σύμφωνα με τον πρόεδρο των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Πασχάλη Στεφάνου που μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών.

«Από πλευράς προσωπικού το 95% είναι καλυμμένο και το υπόλοιπο 10% αναμένεται σύντομα να καλυφθεί. Στην Ειδική Αγωγή έχουμε μια κάλυψη που αγγίζει το 70% και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καλυφθεί και το 30%» είπε ο κ. Στεφάνου, σημειώνοντας πως “αγκάθι” παραμένει το κτιριακό κυρίως στο κέντρο της πόλης, αναφέροντας πως στο πρόβλημα που υπήρχε στο 8ο δημοτικό Σερρών ,δόθηκε προσωρινή λύση.

Η σχολική χρονιά ξεκινά χωρίς προβλήματα στο θέμα του αριθμού των σχολικών καθαριστριών, αφού όλοι οι Δήμοι έχουν προχωρήσει σε προσλήψεις με το Δήμο Σερρών να προσλαμβάνει 93 στον αριθμό.

Δε θα λειτουργήσει το πάλαι ποτέ 4θέσιο δημοτικό στην Άνω Καμήλα λόγω έλλειψης μαθητών αφού αριθμεί μόνο οκτώ μαθητές οι οποίοι θα φοιτούν στο δημοτικό σχολείο στο Μητρούσι.

Η χρήση μάσκας για τους μαθητές είναι προαιρετική και στην Ειδική Αγωγή με ισχυρή σύσταση. Όσον αφορά τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς (που το τελευταίο 6μηνο δε νόσησαν) είναι υποχρεωτικό ένα rapid test την εβδομάδα.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 385 επισκέπτες