Πτώσεις δέντρων, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και εγκλωβισμούς σε ανελκυστήρες προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που έπληξε το απόγευμα της Τετάρτης την Π.Ε. Σερρών.

Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν πτώσεις δέντρων τόσο εντός, όσο και περιφερειακά της πόλης των Σερρών, ενώ δεκάδες κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για απεγκλωβισμούς.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα «έπληξαν» και το δίκτυο ηλεκτρισμού, με αποτέλεσμα να σημειωθούν διακοπές ρεύματος μικρής και μεγαλύτερης διάρκειας στους Δήμους Αμφίπολης, Βισαλτίας και Σιντικής.

Χωρίς ρεύμα έμεινε και κομμάτι του κέντρου της πόλης των Σερρών, όπως και τοπικές κοινότητες του Δήμου Σερρών.

Π.Ε. Σερρών: Εκτεταμένες οι βλάβες στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ

Ισχυρό χτύπημα στο δίκτυο ηλεκτρισμού της Π.Ε. Σερρών προκάλεσε η κακοκαιρία της Τετάρτης, με αποτέλεσμα να σημειωθούν διακοπές ρεύματος μικρής και μεγαλύτερης διάρκειας στους Δήμους Αμφίπολης, Βισαλτίας, Ηράκλειας, Νέας Ζίχνης και Σιντικής, με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να εργάζονται πυρετωδώς.

Στον Δήμο Σιντικής, από τις 8 ως τις 11 το βράδυ, βυθίστηκαν στο σκοτάδι 18 χωριά ενώ, από τις 8 το βράδυ ως τα μεσάνυχτα, χωρίς ρεύμα έμειναν 12 χωριά στους Δήμους Αμφίπολης και Ν.Ζίχνης. Στη συγκεκριμένη περιοχή η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε μόνο στις 8 τοπικές κοινότητες, ενώ μέχρι και σήμερα το πρωί δεν είχαν ρεύμα τα χωριά Ηλιοκώμη, Κορμίστα, Ν.Μπάρφρα και Κρηνίδα. Για δύο ώρες χωρίς ρεύμα έμειναν τρεις κοινότητες στο Δήμο Βισαλτίας, όπως επίσης και τρεις κοινότητες στο Δήμο Ηράκλειας.

Για μία ώρα, 8-9 μ.μ., χωρίς ρεύμα έμεινε και τμήμα του κέντρου της πόλης των Σερρών, λόγω βλάβης στο υπόγειο δίκτυο ηλεκτροδότησης .

«Έξι συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάστηκαν για την αποκατάσταση του δικτύου ως τις 3.30 τα ξημερώματα και ξεκίνησαν και πάλι από στις 7.30 σήμερα το πρωί. Ήταν ένα πολύ έντονο φαινόμενο, που στο ίδιο διάστημα δημιούργησε πολλά προβλήματα στο δίκτυο διανομής σε όλο το νομό» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Σερρών Δημήτρης Πολυμέρης.

Όπως υποστήριξε, σπασμένοι στύλοι εντοπίστηκαν στον Αγιο Χριστόφορο και στη Βυρώνεια, κομμένοι αγωγοί στο Ποντισμένο, στην Λυγαριά , στο Ζευγολατιό και την Αγγίστα, ενώ μέχρι αυτή την ώρα επιχειρείται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Λυγαριά, που μένει από χθες χωρίς ρεύμα.

Το τηλεφωνικό κέντρο του ΔΕΔΔΗΕ δέχτηκε περισσότερες από 180 αναγγελίες βλαβών.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 560 επισκέπτες