«Σήμα κινδύνου» εκπέμπει η καρδιολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, λόγω έλλειψης ιατρών ειδικότητας.

Οι μόλις τρεις καρδιολόγοι ιατροί αδυνατούν να καλύψουν τις πολλαπλές ανάγκες της κλινικής, των επειγόντων περιστατικών και του προγράμματος των εφημεριών . Προσωρινή «χείρα βοηθείας» για την κάλυψη κάποιων εφημέριων μέχρι τώρα δίνει καρδιολόγος από νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, η συνεργασία του οποίου , όμως, λήγει τον Μάιο, ενώ πολλά ερωτήματα γεννά το γεγονός της απόσπασης για τρείς μήνες σε δομή Υγείας της Π.Ε. Λακωνίας ιατρού ειδικότητας, η οποία προσλήφθηκε τον περασμένο Νοέμβριο για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου Σερρών.

«Πρόκειται για ένα ανεπίτρεπτο γεγονός. Δεν δικαιολογείται με κανένα τρόπο η απόσπαση της γιατρού στους Μολάους, την στιγμή που η πρόσληψή της έγινε για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου Σερρών» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Σερρών Δημήτρης Μπαλαξής, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του.

Όπως υποστήριξε ο κ. Μπαλαξής έχει ήδη υποβάλλει σχετικό αίτημα στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης για την επίλυση του προβλήματος και την κάλυψη των κενών με μετακίνηση καρδιολόγων ιατρών από δημόσια νοσοκομεία άλλων περιοχών, υπογραμμίζοντας πως μέχρι να γίνει αυτό, από την 1η Μαΐου οι εναπομείναντες τρεις καρδιολόγοι ιατροί του νοσοκομείου Σερρών καλούνται να αναλάβουν 10 επιπλέον εφημερίες ο καθένας.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: