«Το 2021 ήταν η χειρότερη χρονιά για τα εμπορικά καταστήματα των Σερρών» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυριακή Μηλίγκα επαναλαμβάνοντας το αίτημα για στήριξη από την κυβέρνηση για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους.

Όπως σημείωσε η ίδια, ο καλός καιρός συνέβαλε στο να υπάρξει κίνηση στο κέντρο της πόλης που ήταν όμως δυσανάλογη με αγορές στα καταστήματα, αφού η εμπορική κίνηση ήταν «παγωμένη» έως και τις τελευταίες σχεδόν ημέρες πριν τις γιορτές.

«Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται να κάνει αγορές ειδικά σε ρούχα και υποδήματα, κυρίως επειδή δεν είχε προγραμματίσει εορταστικές εξόδους λόγου της covid 19 με αποτέλεσμα τα καταστήματα να είναι άδεια. Ήταν για μας η χειρότερη χρονιά» είπε η κ Μηλίγκα.

Οι έμποροι ζητούν στήριξη από την κυβέρνηση, σημειώνοντας πως με τα ελάχιστα έσοδά τους από την εορταστική κίνηση δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα εάν δεν στηριχθούν οικονομικά κάποιοι να αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο. Ο άξονας διεκδίκησης είναι κοινός σε όλη τη χώρα και αναμένονται προς αυτή την κατεύθυνση, κινήσεις από την Ομοσπονδία τους.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:

  • Υπό πίεση το Νοσοκομείο Σερρών Συνεχίζει να δέχεται πίεση με περιστατικά κορονοϊού το Νοσοκομείο Σερρών, καθώς σήμερα σύμφωνα με τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, Δημήτρη Μπαλαξή, 40 άτομ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 184 επισκέπτες