Σε συνθήκες πίεσης βρίσκεται τις τελευταίες μέρες το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης ασθενών με covid-19.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το τελευταίο 24ωρο είκοσι έξι ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες covid-19, δέκα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ σημειώθηκαν και τέσσερις θάνατοι.

« Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό που δέχεται το νοσοκομείο μας. Πολλοί εξ αυτών επιστρέφουν και παραμένουν υπό παρακολούθηση στο σπίτι τους, αλλά υπάρχουν και σοβαρές περιπτώσεις που πρέπει να νοσηλευτούν. Αν δεν γίνουν μαζικοί εμβολιασμοί, δυστυχώς η κατάσταση θα δυσχεραίνει» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Δημήτρης Μπαλαξής.

Όσον αφορά πάντως στον προγραμματισμό των χειρουργείων, εκεί το νοσοκομείο τείνει να επιστρέψει σε ρυθμούς  … κανονικότητας του παρελθόντος. Η προσωρινή ενίσχυση με δύο αναισθησιολόγους δίνει τη δυνατότητα πραγματοποίησης επεμβάσεων ακόμη και τα Σάββατα, με στόχο την μερική αποσυμφόρηση της μακράς λίστας των ασθενών που αναμένουν να χειρουργηθούν.

Σύμφωνα με τον  κ. Μπαλαξή αυτή τη στιγμή προσφέρουν τις υπηρεσίες τους πέντε αναισθησιολόγοι, ενώ υπάρχει σχεδιασμός να παραμείνουν τρεις, ώστε καθημερινά  στο νοσοκομείο να βρίσκονται δυο.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης: