Εν αναμονή των ανακοινώσεων της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για το αν εάν θα ενταχθεί και επισήμως στο «κόκκινο», αλλά και των ανακοινώσεων του Υπουργείο Υγείας  για τις επιπλέον ελευθερίες που θα οδηγούν προς την κανονικότητα και που θα απολαμβάνουν στο εξής οι πλήρως εμβολιασμένοι,  βρίσκεται η Π.Ε. Σερρών.

Κατά την συνεδρίασή της την Τρίτη η υποεπιτροπή των επιδημιολόγων εξετάζοντας όλους τους επιδημιολογικούς δείκτες ανά περιφέρεια , κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να προχωρήσουν σε περιοριστικά μέτρα στην Π.Ε. Σερρών.

Ο Δήμαρχος Σερρών στην ΕΡΤ

Την ανάγκη εφαρμογής ενός προληπτικών μέτρων ζήτησε μιλώντας την Τετάρτη το πρωί στη δημόσια τηλεόραση και στην εκπομπή «Από τις 6» ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

«Δεν μας ενδιαφέρει το οποιοδήποτε πρόσκαιρο κέρδος των λίγων, μας ενδιαφέρει να κρατηθεί μια κοινωνία όρθια», υποστήριξε –μεταξύ άλλων ο κ.Χρυσάφης.

  • Υπέρ της αναγκαιότητας του εμβολιασμού ως μοναδικής ασπίδας ενάντια στη διασπορά της πανδημίας τάσσονται με κοινή τους δήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης και οι 7 Δήμαρχοι της Π.Ε. Σερρών, απευθύνοντας έκκληση για άμεσο εμβολιασμό των ανεμβολίαστων.

«Ο εμβολιασμός στο κρίσιμο αυτό χρονικό σημείο, ενόψει της έλευσης του χειμώνα, δεν αποτελεί πολιτικό θέμα, δεν αποτελεί πνευματικό θέμα, αποτελεί πρωτίστως πράξη υπευθυνότητας, ατομικής ευθύνης, κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και χριστιανικής αγάπης, όπως τόνισε σε πρόσφατο μήνυμά του και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κκ Θεολόγος.Απευθύνουμε έκκληση και παράκληση, προς τους συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη εμβολιασθεί, να σπεύσουν το ταχύτερο στο πλησιέστερο εμβολιαστικό κέντρο και να προβούν στην πράξη αυτή, η οποία θα αποβεί σωτήρια για την υγεία τους, αλλά και θα επιτρέψει να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της πανδημίας και να αρθούν οριστικά πια τα μέτρα που περιορίζουν τις ελευθερίες μας» υποστηρίζουν στη δήλωσή τους Αντπεριφερειάρχης και Δήμαρχοι της Π.Ε. Σερρών.

  • Με τη φράση «είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε ΚΑΙ την εστίαση ΚΑΙ την πόλη μας!» κατηγορηματικά διαψεύδει την έλευση επισκεπτών από «κόκκινες» Περιφερειακές Ενότητες  για διασκέδαση στην πόλη των Σερρών η διοίκηση της Ένωσης Καταστημάτων Αναψυχής και  Εστίασης Ν. Σερρών, διαβεβαιώνοντας για την πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από τα μέλη της. «Δεν επιτρέψαμε , ούτε και πρόκειται να επιτρέψουμε να επαναληφθούν τα ίδια λάθη που σημειώθηκαν το φθινόπωρο του 2020 και είχαν ως βαρύτατη επίπτωση τη διασπορά της πανδημίας στην πόλη μας» υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο Πρόεδρος της Ένωσης Σωτήρης Κοτσαμπάς, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στους συναδέρφους του να τηρούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, βάζοντας σε προτεραιότητα τη δημόσια υγεία κι έπειτα τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους.
  • Υψηλό καταγράφεται το ιικο φορτίο στην Π.Ε. Σερρών. Στις 73 ανήλθαν την Τρίτη 5 Οκτωβρίου οι νέες μολύνσεις covid-19, σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 289 επισκέπτες