Με το «κόκκινο» φλερτάρει η Π.Ε. Σερρών, καθώς αφενός περιστοιχίζεται από περιοχές με έντονο επιδημιολογικό φορτίο, που ήδη βρίσκονται σε καθεστώς αυστηρής επιτήρησης και αφετέρου καθημερινά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται είναι υψηλός.

Στις 33 ανήλθαν οι νέες μολύνσεις τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ, ενώ 73 ήταν το Σαββατοκύριακο 2-3 Οκτωβρίου.

Στις 73 ανήλθαν την Τρίτη 5 Οκτωβρίου οι νέες μολύνσεις covid-19, σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ.

Η υποεπιτροπή των επιδημιολόγων συνεδρίασε και εκτίμησε όλους τους επιδημιολογικούς δείκτες ανά περιφέρεια και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να προχωρήσουν σε περιοριστικά μέτρα. Η απόφαση θα οριστικοποιηθεί την Τετάρτη, κατά τη συνέλευση της ολομέλειας της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

«Μοναδική ασπίδα μας είναι ο εμβολιασμός. Περιστοιχιζόμαστε από περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και αν θέλουμε πραγματικά να προστατευτούμε ο μόνος τρόπος είναι η πιστή τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας από όλους και ο εμβολιασμός» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος. Χαρακτήρισε τα εμβόλια ως «θείο δώρο» της επιστήμης, προέτρεψε όσους δεν εμβολιάστηκαν άμεσα να εμβολιαστούν και απέδωσε στους εμβολιασμούς τον χαμηλό αριθμό ασθενών που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών σε σχέση με την περσινή περίοδο.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 372 επισκέπτες