Μεγάλος είναι ο αριθμός των ανεμβολίαστων εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σερρών. Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου, Παναγιώτης Πεγίδης, επισήμανε πως περίπου 200 νοσηλευτές , διοικητικό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ για τους γιατρούς σημείωσε πως ο αριθμός αυτών που δεν εμβολιάστηκαν είναι ελάχιστος.

Ο κ. Πεγίδης σημείωσε, πως σύμφωνα με το νόμο όλοι οι ανεμβολίαστοι από την 1η Σεπτεμβρίου θα τεθούν σε αναστολή εργασίας. Αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα

στην λειτουργία του Νοσοκομείου με δεδομένο και τις ελλείψεις σε προσωπικό. Ωστόσο υπογράμμισε πως μετά την γνωστοποίηση για την εφαρμογή του νόμου, πολλοί ήταν οι εργαζόμενοι που εκδήλωσαν την πρόθεση τους να εμβολιαστούν. Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι δεν θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του Νοσοκομείου.

Στο μεταξύ όπως είπε ο Υποδιοικητής, σήμερα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται πέντε διασωληνωμένοι ασθενείς, ενώ στις απλές βρίσκονται εννέα άτομα με covid-19.

Για το θέμα της Ουρολογικής κλινικής, επiσήμανε πως βρίσκεται σε αναστολή λειτουργία από 12 έως 20 Αυγούστου, ωστόσο αναμένεται εντός των ημερών να αναλάβει υπηρεσία ένας ακόμη ουρολόγος μετά την προκήρυξη της θέσης που έγινε τον Φεβρουάριο και έτσι να επαναλειτουργήσει κανονικά η κλινική.

Τρεις γιατροί παραιτήθηκαν από το νοσοκομείο για να μην εμβολιαστούν

Τρεις γιατροί του νοσοκομείου Σερρών αποφάσισαν να παραιτηθούν από το να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την ΕΡΤ οι συγκεκριμένοι γιατροί είχαν ήδη κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Ακόμα τρεις ανεμβολίαστοι γιατροί είναι ειδικευόμενοι και επρόκειτο να αλλάξουν νοσοκομείο. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ υπάρχουν άλλοι δυο με τρεις που ακόμα δεν εμβολιάστηκαν αλλά ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Σερρών Δημητρης Μπαλαξής, μιλώντας στην ΕΡΤ3, εκτίμησε ότι τελικά θα πειστούν.

Ωστόσο εμφανίστηκε περισσότερο προβληματισμένος για το ανεμβολίαστο νοσηλευτικό προσωπικό. Το νοσοκομείο προς το παρόν δεν δέχεται πίεση από νέες εισαγωγές. Όλοι οι νοσηλευόμενοι είναι ανεμβολίαστοι.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Λεωνίδας Κασάπης

Διαβάστε επίσης: