Μεταξύ των πέντε περιοχών με την χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη πανελλαδικά, εμφανίζεται η Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Παρά το γεγονός ότι στα εμβολιαστικά κέντρα της Π.Ε. Σερρών γίνονται τρία από τα τέσσερα εμβόλια που υπάρχουν κατά της covid-19 και υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού και για το μήνα Ιούνιο, εν τούτοις παρατηρείται μειωμένη προσέλευση και απόκλιση από το μέσο όρο.

«Είναι γεγονός ότι οι εμβολισμοί στην Π.Ε. Σερρών ξεκίνησαν με αργούς ρυθμούς, γεγονός που άλλαξε από τα μέσα Απριλίου. Τα περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα της Π.Ε. Σερρών πραγματοποιούσαν εμβολιασμό με AstraZeneca για την ασφάλεια του οποίου μερίδα του πληθυσμού εμφανίζεται διστακτική, ενώ ένας σημαντικός αριθμός Σερραίων (εικάζεται ότι ξεπερνά τους 10.000) εμβολιάστηκε σε κέντρα άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών, αναλύοντας τους λόγους του χαμηλού αριθμού εμβολιασμών στην Π.Ε. Σερρών ο Νομίατρος Αναστάσιος Αναστασιάδης.

Όπως υποστήριξε ο ρυθμός εμβολιασμού έχει αλλάξει ,καθώς καθημερινά πραγματοποιούνται 1.300 εμβολιασμοί, ενώ για ακόμη μία φορά προέτρεψε στους Σερραίους να εμβολιαστούν ως την μοναδική «ασπίδα» κατά της covid-19.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης:

  • Π.Ε. Σερρών: 2 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 2 ανέρχονται την Τρίτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: Μόλις 1 νέο κρούσμα covid-19 Μικρός και τη Δευτέρα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών. Μόλις 1 κατέγραψε η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 393 επισκέπτες