Αυτή την εβδομάδα εντοπίστηκαν 244 κρούσματα σε σχέση με την προηγούμενη που είχαν εντοπιστεί 308.

Η παραπάνω εικόνα αντικατοπτρίζεται και στο Νοσοκομείο Σερρών . Σύμφωνα με τον Δ/ντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Σερρών Δημήτρη Μπαλαξή που μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών την Τρίτη 27 Απριλίου, η κατάσταση στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα δείχνει οτι η πορεία του ιού βρίσκεται σε επιπέδωση, με 65 άτομα να νοσηλεύονται σε απλές κλίνες, 11 στη ΜΕΘ ενώ χθες υπήρξαν δυστυχώς τρεις θάνατοι .

33.281 εμβολιασμοί μέχρι σήμερα στην Π.Ε Σερρών
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι εμβολιασμοί σε όλα τα εμβολιαστικά Κέντρα στην Π.Ε Σερρών . Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 33.281 εμβολιασμοί εκ των οποίων 25.634 με την Α΄δόση και 7.647 και με την Β΄δόση. Σύμφωνα με τον κ. Μπαλαξή στο Νοσοκομείο Σερρών λειτουργούν δύο εμβολιαστικές γραμμές , όπου καθημερινά εμβολιάζονται 220 άτομα – αυτή τη στιγμή – με το εμβόλιο της Pfizer (αναμένεται να φτάσουν και της Johnson& Johnson), ενώ μετά το Πάσχα θα προστεθεί και 3η εμβολιαστική γραμμή, που σημαίνει πως καθημερινά θα εμβολιάζονται στο Νοσοκομείο πάνω από 300 άτομα.
Έξι κλινικές έχουν μετατραπεί και φιλοξενούν περιστατικά covid-19 στο Νοσοκομείο Σερρών ενώ παράλληλα εξυπηρετούνται κανονικά όλα τα non covid περιστατικά.

«Ναυάγιο» η συμφωνία για μετακινήσεις γιατρών από την πρωτοβάθμια Υγεία
«Χάλασε αυτός ο αρραβώνας» είπε σήμερα ο Δ/ντης της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν.Σ σχετικά με την συμφωνία για μετακίνηση γιατρών από την Πρωτοβάθμια Υγεία.
Η συμφωνία ήταν να έρθουν μεν γιατροί από τα Κ.Υ αλλά οι εφημερίες τους να καλυφθούν από ιατρούς του Νοσοκομείου κυρίως από ειδικευομένους , όμως -σύμφωνα με τον κ. Μπαλαξή- υπήρξε αντίδραση από τους ιατρούς του Νοσοκομείου , και έτσι, όλες οι ανάγκες θα καλυφθούν εσωτερικά με μετακίνηση γιατρών όλων των ειδικοτήτων που θα πλαισιώνουν τα τμήματα covid»
Ο κ. Μπαλαξής τόνισε ότι οι γιατροί του Νοσοκομείου Σερρών και ειδικά μια ομάδα γιατρών (πνευμονολόγοι, κάποιοι παθολόγοι και γιατροί στα ΤΕΠ) που εδώ και 14 μήνες βρίσκονται εκεί, έχουν κουραστεί πολύ όπως και το νοσηλευτικό προσωπικό. Την ίδια ώρα τρεις ιδιώτες γιατροί ήδη προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης:

  • Π.Ε. Σερρών: 14 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 14 ανήλθαν την Πέμπτη 12 Μαΐου τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του Ε...
  • Π.Ε. Σερρών: 28 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 28 ανήλθαν την Τετάρτη 12 Μαΐου τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ...
  • Π.Ε. Σερρών: 35 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 35 ανήλθαν την Τρίτη 11 Μαΐου τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 238 επισκέπτες