Στο πλαίσιο της σταδιακής επαναλειτουργίας των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων και των χειρουργείων, η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών γνωστοποιεί πως έχει ενεργοποιηθεί η λίστα Χειρουργείου για επεμβάσεις όλων των χειρουργικών ειδικοτήτων, οι οποίες θα διενεργούνται κατόπιν ειδοποίησης του ασθενούς από το Νοσοκομείο.

Στο πλαίσιο του προεγχειρητικού ελέγχου θα διεξάγεται υποχρεωτικά διαγνωστικός έλεγχος των ασθενών για SARS-COV2.

H λειτουργία των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων ξεκίνησε χθες Δευτέρα,με μειωμένο αριθμό ραντεβού και μειωμένα ιατρεία, τηρώντας πάντα τα μέτρα προστασίας.

Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νικόλαος Φαρμάκης αναφέρεται πως δεν θα λειτουργήσουν προς το παρόν τα ιατρεία: Παθολογικό, Διαβητολογικό, Υπερτασιολογικό, Παιδιατρικό καθώς και το ιατρείο Πόνου. Ο προβλεπόμενος αριθμός των ραντεβού ανά Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο παρέχει ασφαλή χρονική απόσταση εναλλαγής των ασθενών χωρίς να υπάρχει συνωστισμός.

Τονίζεται πως δίνεται πάντοτε προτεραιότητα σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και σε έγκυες γυναίκες ενώ δεδομένου ότι τα Τακτικά Ιατρεία βρίσκονται σε ενιαίο χώρο και πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα προστασίας και έτσι καλούνται οι ασθενείς να προσέρχονται στην ώρα του ραντεβού τους και να φορούν μάσκα προστασίας. Επίσης η προσέλευση των ασθενών, εφόσον το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας τους, να γίνεται χωρίς συνοδό. Εφαρμόζεται η άυλη συνταγογράφηση.

Παράλληλα αναφέρεται ότι τηρείται αυστηρά το επισκεπτήριο και υπό προϋποθέσεις, ενώ η είσοδος των συνοδών στο Νοσοκομείο επιτρέπεται σε περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητη η παρουσία τους και μετά από έγγραφη άδεια του Διευθυντή της κλινικής ενώ ασθενείς που έχουν συμπτώματα ίωσης (πχ βήχα, πυρετό κλπ) παρακαλούνται να μην προσέρχονται στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία.

Ραντεβού για Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία:
α) στο τηλεφωνικό νούμερο 14546 καθημερινά από τις 9:00 έως τις 17:00 κάθε ημέρα εκτός εορτών και αργιών.
β) μέσω της ιστοσελίδας του Γ.Ν.Σερρών στο www.hospser.gr.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης:

  • Π.Ε. Σερρών: 14 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 14 ανήλθαν την Πέμπτη 12 Μαΐου τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του Ε...
  • Π.Ε. Σερρών: 28 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 28 ανήλθαν την Τετάρτη 12 Μαΐου τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ...
  • Π.Ε. Σερρών: 35 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 35 ανήλθαν την Τρίτη 11 Μαΐου τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 300 επισκέπτες