Αυξητικός είναι ο αριθμός κρουσμάτων Covid-19 σε σχολεία κάθε βαθμίδας στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με τον Νομίατρο Σερρών Αναστάσιο Αναστασιάδη, που μίλησε ΕΡΤ Σερρών.

Τη Δευτέρα, ανεστάλη η λειτουργία όλων των τμημάτων του Λυκείου Αλιστράτης για 14 ημέρες, καθώς θετικοί στον κορονοϊό εντοπίστηκαν ένας καθηγητής και τέσσερις μαθητές. Στην Αλιστράτη, κλειστό παραμένει το τμήμα της Δ’ δημοτικού, ενώ σήμερα κλείνει και το τμήμα της ΣΤ’ Δημοτικού. Στη Νιγρίτα αναστέλλεται η λειτουργία όλων των τμημάτων του ΕΠΑΛ και δύο τμημάτων του ΓΕΛ Νιγρίτας (Α1 και Β1). Στο Λύκειο Μαυροθάλασσας αναστέλλει τη λειτουργία του ένα τμήμα της Γ’ Λυκείου.

Συνολικά, από την προηγούμενη Δευτέρα μέχρι και σήμερα ανέστειλαν τη λειτουργία τους δύο Λύκεια και 11 τμήματα σχολικών μονάδων (επτά στην Πρωτοβάθμια και τέσσερα στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση).

Ο Νομίατρος ανέφερε πως γενικά υπάρχει μια αυξητική τάση στην Π.Ε. Σερρών -αφού τα εβδομαδιαία κρούσματα πριν 15 ημέρες ήταν 28 και της προηγούμενης εβδομάδας ήταν 66. Συνέστησε όχι πανικό, υπευθυνότητα από όλους, και αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: