Επιδερμικό το άγγιγμα του καιρικού φαινομένου «Μήδεια» στην Π.Ε Σερρών, αφού – πλην λίγων εξαιρέσεων- δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα.

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Σερρών Κώστα Αργυρίου, όλος ο μηχανισμός ήταν σε επιφυλακή από την Τετάρτη και θα παραμείνει έως και την Παρασκευή. Όπου παρουσιάσθηκαν κάποια προβλήματα αντιμετωπίσθηκαν αφού μέχρι την Κυριακή το βράδυ γινόταν αποχιονισμός σε κάποια σημεία και ρίψη αλατιού. Σήμερα και πάλι μηχανήματα συνεχίζουν να ρίχνουν αλάτι σε ορεινά σημεία κυρίως, ενώ όλοι οι οδικοί άξονες τόσο στο Εθνικό όσο και στο Επαρχιακό δίκτυο παραμένουν ανοιχτοί και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά. Ο κ. Αργυρίου ευχαρίστησε όλους τους χειριστές μηχανημάτων, τον υπεύθυνο αποχιονισμού, τον Αντιπεριφερειάρχη, όλους τους Δημάρχους και τους άμεσα εμπλεκόμενους για την άριστη συνεργασία.

Π.Ε Σερρών: Πλήρως ελεγχόμενη η κατάσταση
Την Κυριακή αργά το βράδυ ολοκληρώθηκε προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο, με τη συμμετοχή όλων των Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας, της Αστυνομικής Δ/νσης Σερρών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με αντικείμενο την αξιολόγηση της κατάστασης λόγω των καιρικών συνθηκών.Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ε, με βάση όλες τις αναφορές των αρμοδίων, η κατάσταση σε όλη την Π.Ε. Σερρών κρίνεται ως απολύτως ελεγχόμενη και ικανοποιητική με εξαίρεση κάποιες ελάχιστες περιοχές.
Τα σχολεία και αύριο Τρίτη θα παραμείνουν κλειστά ,σύμφωνα με απόφαση των δημάρχων λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Και εντός της πόλης των Σερρών δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα , ακόμη και στα βόρειο κομμάτι της, όπου μηχανήματα του δήμου έριξαν αλάτι από νωρίς και έγινε αποχιονισμός και πέριξ αυτής, όπου χρειάσθηκε.

Σε ποια σημεία είναι απαραίτητες αντιολισθητικές αλυσίδες
Σύμφωνα με ενημέρωση από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρική Μακεδονίας, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, από το 33 έως το 95,5 χιλιόμετρο του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού Λαγκαδάς – Σέρρες – Προμαχώνα με κατεύθυνση τον Λαγκαδά, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής οδικά σημεία:
• στην επαρχιακή οδό Σερρών – Χρυσοπηγής – Ορεινής,
• στην επαρχιακή οδό Σερρών – Ελαιώνα – Άνω Βροντούς,
• στην επαρχιακή οδό Σερρών – Λαϊλιά (χιονοδρομικό κέντρο),
• στο οδικό δίκτυο των τοπικών κοινοτήτων Καπνόφυτου, Αχλαδοχωρίου, Καρυδοχωρίου του Δήμου Σιντικής.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης:

  • Π.Ε. Σερρών: 19 στα νέα κρούσματα covid-19 Στα 19 ανέρχονται την Πέμπτη τα νέα τα κρούσματα του κορονοϊού στην Π.Ε.Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του Ε...
  • Π.Ε. Σερρών: 43 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 43 ανέρχονται την Τετάρτη τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟ...
  • Π.Ε. Σερρών: 61 τα νέα κρούσματα covid-19 Την ανιούσα πήραν και πάλι τα κρούσματα του κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών. Στα 61 ανέρχονται την Τρίτη τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου, σύμφω...
  • Π.Ε. Σερρών: 18 τα νέα κρούσματα covid-19 Με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού ξεκίνησε τη Δευτέρα η νέα εβδομάδα στην Π.Ε. Σερρών. Μόλις στα 18 ανέρχονται τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου, ...