Πολύ αργά αλλά σταθερά μειωμένος εμφανίζεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ για τη διασπορά της πανδημίας, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου καταγράφτηκαν 69 κρούσματα. Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου ο αριθμός ανήλθε στα 39 κρούσματα και στα 30 την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου. Πανελλαδικά στα 904 ανέρχονται τα κρούσματα, ενώ οι νέοι θάνατοι φτάνουν τους 101.

Σέρρες: Νοέμβριος ο φονικότερος μήνας από τον κορονοϊό

Μαύρος μήνας ο Νοέμβριος για τις Σέρρες λόγω των θανάτων από κορονοϊό. Ο νομός Σερρών θρηνεί περισσότερους από 100 ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε, το Νοέμβριο σημειώθηκαν 2.088 κρούσματα, από 16 Οκτωβρίου συνολικά 2.773, με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Το Νοσοκομείο Σερρών βρίσκεται στην 3η θέση της «μαύρης λίστας» των νοσοκομείων της χώρας, που έχουν καταγραφεί τα περισσότερα θύματα κορονοϊού μέσα στο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της κλινικής covid του Νοσοκομείου Σερρών, Θεόφιλο Καλινικίδη, το Νοέμβριο έχασαν τη μάχη με τον ιό, μόνο στο Νοσοκομείο Σερρών, περισσότεροι από 100 συνάνθρωποι μας. Ο αριθμός των θυμάτων είναι μεγαλύτερος, άγνωστος προς το παρόν, καθώς έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή σε Νοσοκομεία άλλων περιοχών, όπως της Θεσσαλονίκης, της Αλεξανδρούπολης και της Πτολεμαΐδας.

Μεταξύ των θυμάτων καταγράφονται περίπου 10 από την «Κωστοπούλεια Στέγη» Σερρών και τέσσερα από το Γηροκομείο της Μητρόπολης Σιδηροκάστρου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών χαρακτηρίζεται επιβαρυμένη επιδημιολογικά και παραμένει σε υψηλό κίνδυνο, παρά την όποια μικρή είτε υποχώρηση είτε επιπέδωση της καμπύλης των κρουσμάτων, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά , καθώς έως την Παρασκευή καταγράφονται 572 κρούσματα ενεργά από τα οποία 152 νοσηλεύονται.

Σε αναλογία θανάτων ο νομός Σερρών είναι 210% πάνω απο τον πανελλαδικό Μ.Ο.

Αν υπολογίσουμε πως ο πληθυσμός της Ελλάδος είναι 10.720.000 και ο πληθυσμός του Νομού 176.000 κάτοικοι, τότε σε αριθμό κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους είμαστε 51% πάνω απο τον πανελλαδικό Μ.Ο.

Επίσης σε αριθμό θανάτων ανα 100.000 κατοίκους είμαστε 301% πάνω απο τον πανελλαδικό Μ.Ο. και σε αναλογία θανάτων ανα 100 κρούσματα είμαστε 210% πάνω απο τον πανελλαδικό Μ.Ο.

Από 1 έως σήμερα 5 Δεκεμβρίου στο νομό Σερρών κατεγράφησαν συνολικά 265 κρούσματα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έλεγχοι από την αστυνομία για την τήρηση των μέτρων προστασίας. Το Νοέμβριο διεξήχθησαν 9.309 έλεγχοι, επιβλήθηκαν 509 πρόστιμα, εκ των οποίων 341 για άσκοπη μετακίνηση και 168 για μη χρήση μάσκας.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Λεωνίδας Κασάπης

Διαβάστε επίσης:

  • Π.Ε. Σερρών: 8 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 8 ανέρχεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Π.Ε. Σερρών την Παρασκευή, σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-1...
  • Π.Ε. Σερρών: 6 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 6 ανέρχονται την Τετάρτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 12 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 12 ανέρχονται την Τρίτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...