Περίπου στο μισό σε σχέση με την Πέμπτη έπεσε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού την Παρασκευή στην Π.Ε. Σερρών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας στην χώρα, στα 76 καταγράφονται τα νέα κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών, αριθμός που σε καμία περίπτωση δεν εμπνέει εφησυχασμό, αν αναλογιστεί κανείς το διάστημα στο οποίο βρίσκεται σε lockdown η περιοχή.

Ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων εξακολουθεί να βρίσκεται στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης με 673 νέα κρούσματα, ενώ τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων έχουν οι Περιφερειακές Ενότητες, Ημαθίας Μαγνησίας, Πέλλας και Λάρισας.

Νοσοκομείο Σερρών: Στους 13 οι διασωληνωμένοι και 154 νοσηλευόμενοι

Σε κλινική covid-19 έχει μετατραπεί σχεδόν το 50% του Νοσοκομείου Σερρών. Από τα περίπου 374 κρεβάτια που είναι ενεργά στο Νοσοκομείο, σχεδόν στα 154 νοσηλεύονται ασθενείς με κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, Δημήτρη Μπαλαξή, σε 140 ανέρχονται οι νοσηλευόμενοι, ενώ 13 είναι διασωληνωμένοι, ακόμη και σε χώρους εκτός ΜΕΘ, οι οποίοι όμως έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα για την φιλοξενία τέτοιων περιστατικών. Την ερχόμενη εβδομάδα άλλες τρεις κλίνες θα μετατραπούν σε covid-19 και θα ενταχθούν στο δυναμικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Επίσης έξω από τα έκτακτα ιατρεία στήθηκαν τρεις σκηνές από την HELEXPO που χρησιμοποιούνται ως χώροι αναμονής, λύνοντας έτσι ένα ακόμη πρόβλημα του Νοσοκομείου.

Στο μεταξύ, δεκαπέντε γιατροί παραμένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους καθώς βρέθηκαν θετικοί.

Την Πέμπτη κατεγράφησαν δύο ακόμη θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από κορονοϊό από την αρχή της πανδημίας σε περίπου 55, με το τελευταίο διάστημα να είναι οι περισσότεροι.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης:

  • Π.Ε. Σερρών: 55 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 55 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση της Τετάρτης 25/11 του ΕΟΔΥ για την εξάπλωση της πανδημίας. Ιδιαίτερ...
  • Π.Ε. Σερρών: 31 τα νέα κρούσματα Covid-19 Αργά, αλλά σταθερά μειωμένος, είναι μέρα με την μέρα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών. Στα 31 ανέρχονται τα νέα κρούσματα σύμφωνα με...
  • Π.Ε. Σερρών: 43 τα νέα κρούσματα Covid-19 Σταθερά διψήφιος, αλλά μικρότερος από τις προηγούμενες μέρες, εμφανίζεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών. Σύμφωνα με την έκθεση...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 264 επισκέπτες