Το καμπανάκι του κινδύνου για την λειτουργία του Νοσοκομείο Σερρών, την οποία χαρακτήρισε οριακή οσον αφορά το ιατρικό προσωπικό, έκρουσε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Βαγγέλης Παπαμιχάλης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα το μεσημέρι.

Όπως είπε ο κ. Παπαμιχάλης, «από τα τέλη του 2019 μέχρι τώρα εχουν αποχωρήσει 10 γιατροί από το Νοσοκομείο και ως τα τέλη του 2020 θα αποχωρήσουν με συνταξιοδοτήσεις άλλοι τέσσερεις. Για αυτές  τις αποχωρήσεις δεν έχει προκηρυχθεί καμία θέση, πέραν του αναισθησιολόγου. Η καρδιολογική κλινική υπολειτουργεί καθώς είναι υποστελεχωμένη και ενώ η διοίκηση το γνωρίζει δεν κάνει τίποτε, αλλά προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα με  μπαλώματα με ειδικευόμενους. Οι γιατροί των παθολογικών κλινικών και της πνευμονολογικής που ασχολούνται με την covid-19 ενημέρωσαν την διοίκηση του Νοσοκομείου για τα προβλήματα που θα προκύψουν, λόγω των αποχωρήσεων των δυο διευθυντών της Α και Β Παθολογικής τον Νοέμβριο και τις αρχές του 2021. Τα προβλήματα στο χειρουργικό παραμένουν καθώς δεν γίνονται τακτικά χειρουργεία, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων».

«Ενας γιατρός να αρρωστήσει θα καταρρεύσουν ιατρικά τμήματα», υπογράμμισε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών.

Όπως είπε ο κ. Παπαμιχάλης από την έναρξη της πανδημίας και μέχρι σήμερα έχουν γίνει μόνο τρείς προσλήψεις επικουρικών γιατρών.

Ζητάμε, ειπε ο κ. Παπαμιχάλης «την κάλυψη 20 θέσεων γιατρών, την μονιμοποίηση των συμβασιούχων την ένταξη όλων των γιατρών του νομού στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης».

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Λεωνίδας Κασάπης

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: