Μετά από μια μακρά χρονική περίοδο χωρίς καταγεγραμμένα κρούσματα, δύο νέα κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στις Σέρρες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Πρόκειται για μια 49χρονη γυναίκα η οποία δεν νοσηλεύτηκε καθόλου στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών και βρίσκεται στο σπίτι της , καθώς τα συμπτώματα δεν έχρηζαν νοσηλεία και έναν άντρα 52 ετών ο οποίος μετά από τους απαραίτητους εργαστηριακούς ελέγχους διαπιστώθηκε θετικος στον κορονοιο και νοσηλεύεται με πολύ καλή κλινική εικόνα στην Πνευμονολoγική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, αλλά το μεσημέρι αναμένεται να διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο Νομίατρος Σερρών Αναστ.Αστασιάδης η κατάσταση της υγείας του 52χρονου κρίνεται καλή και δεν διατρέχει κίνδυνο. Η διακομιδή του, ωστόσο, κρίθηκε αναγκαία σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Η υγεία της 49χρονης είναι ακόμη καλύτερη. Από τις πρώτες μέρες είχε ήπιο πυρετό, προσήλθε μόνη της στο νοσοκομείο και περιόρισε τις επαφές της , ενώ τις τελευταίες μέρες δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα.Τα δύο περιστατικά δεν σχετίζονται μεταξύ τους, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών τους. Και τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι κάτοικοι της πόλης των Σερρών.

Πρόκειται για δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα στο νομό μας μετά από αρκετούς μήνες, όπου δεν είχε καταγραφεί κάτι αντίστοιχο.

Επιβεβαιωμένο κρούσμα από τον Απρίλιο

Θυμίζουμε ότι το τελευταίο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στις Σέρρες καταγράφηκε στις 12 Απριλίου και αφορούσε εργαζόμενη στο Γενικό Νοσοκομείο, η οποία είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Εκτοτε στις 3 Ιουλίου, μια 72χρονη από την Π.Ε. Σερρών νοσηλεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, η οποία από τα πρώτα συμπτώματα που εμφάνισε μεταφέρθηκε αμέσως εκεί, χωρίς να νοσηλευτεί στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Oι πρώτες δηλώσεις του Νομίατρου Σερρών για τα κρούσματα Κορωναίου:

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης: Το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών βγαίνει περιοδεία και θριαμβεύει

Διαβάστε επίσης:

  • Π.Ε. Σερρών: 43 τα νέα κρούσματα Covid-19 Σταθερά διψήφιος, αλλά μικρότερος από τις προηγούμενες μέρες, εμφανίζεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών. Σύμφωνα με την έκθεση...
  • Π.Ε. Σερρών: 76 τα νέα κρούσματα Covid-19 Περίπου στο μισό σε σχέση με την Πέμπτη έπεσε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού την Παρασκευή στην Π.Ε. Σερρών. Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ γ...