Η Σερραϊκή ακτογραμμή φαίνεται πως εισέρχεται σε φάση αναγέννησης. Ο ενδελεχής καθαρισμός της παραλίας σε όλο το μήκος της ακτής από το Δήμο Αμφίπολης αποτελεί ένα σημαντικό πρώτο βήμα συνδρομής των Σερραϊκών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια στην περιοχή.

Η Δημοτική Αρχή του Στέργιου Φραστανλή έδειξε εμπράκτως το ενδιαφέρον της για την ανάδειξη της μοναδικής Σερραϊκής παραλίας, συμβάλλοντας με το δικό της τρόπο στην προσέλκυση επισκεπτών.

Η αγαστή συνεργασία των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Σερραϊκή ακτογραμμή με τη Δημοτική Αρχή Αμφίπολης κρίνεται αναγκαία με σκοπό την αποκόμιση αμοιβαίων ωφελειών.

Η επερχόμενη ανάδειξη του οικουμενικού μνημείου του Τύμβου Καστά και ο σημαντικός αριθμός επισκεπτών που εκτιμάται ότι θα προσελκύσει αποτελούν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για την ανάδειξη του συνόλου της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης και της Σερραϊκής ακτογραμμής, που μπορεί να ενταχθεί σ’ ένα συνολικό master plan για την τουριστική ανάδειξη της Αμφίπολης.

Οι Σερραϊκές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την εξέλιξη και την τουριστική αναβάθμισή της. Το beach bar «Bratsaki», όπου δραστηριοποιείται ο κ. Ηλία Κομητούδης και η οικογένεια Τζιώνη με τις ομώνυμες κατασκηνώσεις, η ψαροταβέρνα «Ο Μάκης»  καθώς και άλλοι επιχειρηματίες έχουν επενδύσει σημαντικά χρηματικά ποσά  αλλά και πολύ κόπο, δημιουργώντας, εκτός των άλλων, πολλές θέσεις εργασίας.

Στη δύσκολη αυτή συγκυρία οι επιχειρηματίες της περιοχής των Νέων Κερδυλίων τηρούν ευλαβικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον covid-19, διασφαλίζοντας εκτός από ένα όμορφο κι ένα ασφαλές περιβάλλον.

Φέτος που οι καλοκαιρινές διακοπές αποτελούν μεγάλο ερωτηματικό για πολλούς εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού η απόδραση στη μοναδική Σερραϊκή παραλία φαντάζει ως μια πολύ καλή και εγγυημένη επιλογή.

Τα νερά της περιοχής έχουν πιστοποιηθεί για την καθαρότητά τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της περιοχής με τα δέντρα να φθάνουν μέχρι τις ακτές δημιουργεί μια  δροσερή καλοκαιρινή «σύνθεση». Η Σερραϊκή ακτογραμμή σας ξανασυστήνεται και σας καλεί να την επισκεφθείτε για να δημιουργήσετε αξέχαστες καλοκαιρινές εμπειρίες!

Εμπιστευτείτε τη!

Πηγή: Εφημερίδα η Πρόοδος

Διαβάστε επίσης: