Τραγική είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Σερρών, αφού μόνο τα έκτακτα χειρουργεία πραγματοποιούνται. Στον αέρα βρίσκονται 1123 προγραμματισμένα χειρουργεία, εξαιτίας της έλλειψης αναισθησιολόγων.

Οι Νοσοκομειακοί γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι σε παράσταση διαμαρτυρίας, ζητώντας την πρόσληψη τουλάχιστον τριών αναισθησιολόγων, ενω παρέδωσαν σχετικό ψήφισμα στον διοικητή του νοσοκομείου.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Βαγγέλης Παπαμιχάλης τόνισε οτι δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν 617 Γενικής Χειρουργικής, 337 Ορθοπεδικά, 103 Γυναικολογικά, 31 ΩΡΛ, 25 Ουρολογικά και 10 Οδοντιατρικά για ΑμΕΑ. Η κατάσταση οδηγεί τους ασθενείς στις ιδιωτικές κλινικές με αποτέλεσμα να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, όπως είπε.

«Η κατάσταση θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο το φθινόπωρο καθώς δεν αποκλείεται να μην μπορούν να γίνουν ούτε τα έκτακτα χειρουργεία», επεσήμανε ο διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος Μαρία Γκότση. Σημείωσε πως τους καλοκαιρινούς μήνες τα πράγματα θα είναι δύσκολα με τις άδειες και τα ρεπό των γιατρών.

Οι κινητοποιήσεις των γιατρών θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα με πορεία στο κέντρο της πόλης.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Λεωνίδας Κασάπης

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: