Στην Αθήνα βρίσκεται αυτές τις μέρες ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων Ν. Σερρών «Αγία Βαρβάρα» κ. Σωτήρης Κοτσαμπάς ώστε να ενημερωθεί για τις τυχόν αλλαγές και προσθήκες που αφορούν τον αντικαπνιστικό νόμο.

Τη Δευτέρα το πρωί είχε συνάντηση για το θέμα με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Πρόληψης και Εθελοντισμού του Υπουργείου Υγείας κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο. Στις εργασίες συμμετείχε και ο Δ/ντης του Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας κ. Χρήστος Διονυσόπουλος.

Ο κ. Κοτσαμπάς κατέθεσε τις προτάσεις αλλά και τις ενστάσεις των επαγγελματιών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για τον Νόμο 4633/2019 περί απαγόρευσης του καπνίσματος.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Πρεζεράκος ενημέρωσε τον Πρόεδρο των Σερρών ότι μέχρι τέλη Φεβρουαρίου θα εκδοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος για την ορθή εφαρμογή του Νόμου 4633/2019.

Στην εγκύκλιο θα εμπεριέχονται σχετικά σκαριφήματα ώστε να ξεκαθαριστούν οι ασάφειες που υπάρχουν στον νόμο . Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εκτιμά πως μέσω των σκαριφημάτων θα λυθούν όλες οι απορίες των καταστηματαρχών για τη διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων των καταστημάτων τους αλλά θα διευκολυνθεί και το έργο των ελεγκτικών οργάνων.

Διαβάστε επίσης: