Στη διάθεση των σκιέρ τίθεται η πίστα καταβάσεων του χιονοδρομικού κέντρου του Λαϊλιά, από το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, καθώς το ύψος του χιονιού έφθασε τους 40 πόντους.

Ο Λαϊλιάς φορώντας την …επίσημη λευκή «ενδυμασία» του αναμένει το Σαββατοκύριακο να υποδεχθεί τους φίλους του βουνού, που επιθυμούν στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης σ’ ένα μαγευτικό τοπίο.

Ο πρόεδρος του ΕΟΣ Σερρών κ. Νικ. Ε. Γκότσης επιβεβαίωσε, με δηλώσεις του στην «Π» την λειτουργία του χιονοδρομικής πίστας, ενώ προανήγγειλε ότι, εκτός απροόπτου, την προσεχή Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στον Λαϊλιά νυχτερινό σκι, υπό το φως των προβολέων.

Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών μερίμνησε εγκαίρως για τον αποχιονισμό του οδικού άξονα προς το χιονοδρομικό κέντρο και έχει γίνει διάστρωση με αλάτι. Φρόνιμο θα είναι, όμως, όσοι αποφασίσουν να ανέβουν στο βουνό το Σαββατοκύριακο να φέρουν στο αυτοκίνητό τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στα τελευταία δύο χιλιόμετρα καθώς ευνοείται η δημιουργία πάγου στο οδόστρωμα.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ενοικιάσουν εξοπλισμό για σκι, ενώ τόσο το καταφύγιο όσο και το σαλέ διαθέτουν ροφήματα και σνακ. 

Πηγή: Εφημερίδα η Πρόοδος

Διαβάστε επίσης: