Την τροποποίηση του νομού που προβλέπει την αφαίρεση αδειών κοινόχρηστων χώρων, σε περίπτωση αυθαίρετης κατάληψης, ζητάει η ΟΕΒΕΣ Ν. Σερρών από τους βουλευτές της περιοχής. Σε επιστολή που του απευθύνει υποστηρίζεται ότι οι ποινές που προβλέπονται ισοδυναμούν με «ταφόπλακα» για τις επιχειρήσεις.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αξιότιμοι Υπουργοί και Βουλευτές

Με την παρούσα επιστολή ζητάμε να στηρίξετε το αίτημά μας για την τροποποίηση του άρθρου 55 του Ν.4483/2017 ΦΕΚ.107/31-7-2017, που αφορά στην «Αποκατάσταση κοινόχρηστου χώρου από αυθαίρετη κατάληψη και προσωρινή αφαίρεση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου σε περίπτωση καθ΄ υποτροπήν αυθαίρετης χρήσης από τον δικαιούχο».

Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε το 2017 επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα και είναι ιδιαίτερα σκληρός για τους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς στο τέλος του άρθρου 55 αναφέρεται: «Αν μετά την αφαίρεση των ανωτέρω αντικειμένων διαπιστωθεί δεύτερη παράβαση, αφαιρείται η άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών».

Αντιλαμβάνεστε πως τέτοιες περιπτώσεις αφαίρεσης άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου από καταστηματάρχες αποτελούν και την «ταφόπλακα» των επαγγελματιών. Κανένας επαγγελματίας δεν θα μπορέσει να κρατήσει σε λειτουργία ένα μαγαζί για 6 μήνες χωρίς τη χρήση τραπεζοκαθισμάτων στον εξωτερικό χώρου του καταστήματος.

Με την εφαρμογή του αυστηρού πλαισίου του αντικαπνιστικού νόμου τα τραπεζοκαθίσματα στους εξωτερικούς χώρους είναι η μόνη λύση για να δουλέψουν τα μαγαζιά αυτού του τύπου.

Κύριοι Βουλευτές, επιθυμούμε τη συνεργασία σας και τις παρεμβάσεις σας για την τροποποίηση του άρθρου. Οι εποχές είναι ιδιαίτερα δύσκολες για τους επαγγελματίες και δεν είναι απαραίτητες τέτοιου είδους σκληρές ποινές και πρόστιμα για τυχόν λάθη που θα σημειωθούν από την πλευρά τους.

Έχοντας πίστη στις ικανότητές σας και στη διάθεσή σας να βοηθήσετε τους επαγγελματίες των Σερρών και όχι μόνο, αναμένουμε τις επόμενες κινήσεις σας στο ζήτημα.

Με τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                   Ο Γ. Γραμματέας

Κοτσαμπάς Σωτήριος    Δημήτριος Βροντελής»

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 326 επισκέπτες

antallaktikaonline 300x200