Ο Σύλλογος Εφοριακών Ν. Σερρών, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκαν ελεγκτές της ΔΟΥ κατά τη διάρκεια ελέγχου σε κατάστημα εστίασης, ζητώντας την προστασία της πολιτείας. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:


«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκαν οι ελεγκτές της Δ.Ο.Υ. Σερρών στις 31/8/2019, κατά τη διάρκεια στοχευμένου ελέγχου, σε ένα κατάστημα μαζικής εστίασης Σερρών. Το γεγονός ότι αυτή η πρωτοφανής και αναίτια επίθεση από τους πελάτες του καταστήματος εκδηλώθηκε κατόπιν «παρότρυνσης» του ελεγχόμενου φορολογούμενου αναδεικνύει την έλλειψη κουλτούρας και φορολογικής συνείδησης από μερίδα φορολογουμένων, η οποία μπορεί να μετατρέψει έναν τυπικό έλεγχό σε μία πραγματική  κόλαση άνευ προηγουμένου και υποψίας. Ύβρεις, προπηλακισμοί και εγκλεισμό σε περιορισμένο χώρο που υπέστησαν οι συνάδελφοι μας από μεγάλο πλήθος εξαγριωμένων ανθρώπων έθεσε σοβαρά σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα. Πραγματικά από θαύμα και μετά την παρέμβαση της αστυνομίας δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους συναδέλφους και τους ευχόμαστε την ταχεία επούλωση των ψυχικών και σωματικών τους τραυμάτων.
Οι αντίξοες συνθήκες 
κάτω από τις οποίες οι εφοριακοί υπάλληλοι μάχονται καθημερνά κατά της φοροδιαφυγής επιβάλλεται να αλλάξουν και γι’ αυτό απαιτείται η συνδρομή της Πολιτείας αλ\ά και ης κοινωνίας.
Ζητάμε από την πολιτεία την πλήρη προστασία μέσω της θέσπισης  αυστηρότερων κυρώσεων στους παραβάτες, της δημιουργίας μικτών κλιμακίων ελέγχων με αστυνομικούς σε περιπτώσει; ελέγχων που διενεργούνται σε απομακρυσμένες απομονωμένες περιοχές ή σε περιπτώσεις που οι ελεγχόμενοι έχουν επιδείξει παραβατική συμπεριφορά κατά ο παρελθόν. Επίσης ζητάμε από την πολιτεία τη διενέργεια ενημερωτικής καμπάνιας κατά της φοροδιαφυγής και της παραβατικής συμπεριφοράς, αλλά και υπέρ της ανάδειξης του ρόλου των εφοριακών και των ελεγκτικών υπηρεσιών.
Ζητάμε από τούς πολίτες να κατανοήσουν το έργο που επιτελούν οι
ελεγκτικές υπηρεσίες και οι εφοριακοί υπάλληλοι και να μην μας αντιμετωπίζουν ως αντιπάλους διότι καθήκον μας είναι η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος δηλαδή το συμφέρον όλων των πολιτών.

Ο Πρόεδρος
ΝΑΥΡΟΖΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ
ΣΑΪΝΑΤΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»

Πηγή: Εφημερίδα η Πρόοδος

Διαβάστε επίσης:

  • Εργατικό Κέντρο Σερρών: Ανεργία 40% Ο κορωνοϊός ακύρωσε για φέτος την καθιερωμένη σύσκεψη των προέδρων των Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας η οποία πραγματοποιούνταν κάθε χρόνο με την ευκαιρί...