Έκκληση να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους απευθύνει σε όλους τους Σερραίους η Συντονίστρια Διευθύντρια Αιμοδοσίας και Αιματολογικού του Νοσοκομείου των Σερρών κ.Αικατερίνη Τζιούρα.

Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και το φετινό, οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες, σε αντίθεση με την προσφορά που είναι μικρότερη. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο έντονο λόγω των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου στους γειτονικούς νομούς, με τους ανθρώπους του Νοσοκομείου των Σερρών, μέχρι στιγμής, να ανταπεξέρχονται όπου χρειαστεί, όπως για παράδειγμα στα χειρουργεία, τα οποία γίνονται κανονικά.

Λόγω και αυτής της δύσκολης κατάστασης, η κ.Τζιούρα καλεί όλους Σερραίους να επισκεφτούν το Νοσοκομείο των Σερρών και να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους. «Ειναι μια δύσκολη περίοδος, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, αλλά ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να την αντιμετωπίσουμε και να βοηθήσουμε πραγματικά όλους τους ασθενείς μας», τονίζει η Διευθύντρια Αιμοδοσίας – Αιματολογικού.

Ήδη το Τμήμα Αιμοδοσίας επικοινωνεί με τους εθελοντές, προκειμένου, όσοι δεν βρίσκονται σε διακοπές, να σπεύσουν να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους. Ωστόσο, σύμφωνα με την κ.Τζιούρα, κι όσοι είναι διακοπές μπορούν να βοηθήσουν πηγαίνοντας στο Τμήμα Αιμοδοσίας της περιοχής που βρίσκονται, στο οποίο μπορούν να προσφέρουν αίμα για το Νοσοκομείο των Σερρών.

Όσον αφορά το Νοσοκομείο των Σερρών, οι ώρες που μπορούν να το επισκεφτούν για να προσφέρουν αίμα όσοι μπορούν είναι τις καθημερινές από 09.00-13.00 και τις αργίες 09.00-11.00.3

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Πηγή: ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Διαβάστε επίσης: