Κατασχέθηκαν 7 κιλά ινδικής κάνναβης elvima.gif
indiki_kanavi.jpgΣτην εξάρ-
θρωση κυκλώματος από την Αλβανία, που εισήγαγε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στη χώρα, προχώρησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών. Τις επόμενες ημέρες μάλιστα αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση, η οποία έχει μεγάλες προεκτάσεις και απασχολεί τις αρχές της Βόρειας Ελλάδος. Οι άντρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών προχώρησαν στην σύλληψη τριών νεαρών ατόμων, Αλβανικής καταγωγής, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 7 κιλά ινδικής κάνναβης.
Αξιοποιώντας τις πληροφορίες που είχαν στα χέρια τους, οι αστυνομικοί έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση τα συγκεκριμένα άτομα, τα οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα προσπαθούσαν να βρουν αγοραστές στο νομό των Σερρών.
Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας τους συνέλαβαν στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Μουδανιών και στην κατοχή τους βρέθηκαν 28 γραμμάρια ηρωίνης.

laptop_police.jpgΟι δυο νεαροί ηλικίας 27 και 23 ετών είχαν σταματήσει σε καντίνα επί της Εθνικής Οδού, προκειμένου να παραδώσουν την ναρκωτική ουσία. Την στιγμή εκείνη όμως έπεσαν στα «δίχτυα» των αστυνομικών.
Στις έρευνες που ακολούθησαν στο σπίτι των φερόμενων ως δραστών στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ συσκευασίες με ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού βάρους 6.808 γραμμαρίων.
Επίσης κατασχέθηκε μια ζυγαριά ακριβείας καθώς και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, που είχε κλαπεί από οικία στην Καρδία Θεσσαλονίκης. Οι δράστες είχαν εισβάλλει στο σπίτι και πήραν μαζί τους φεύγοντας εκτός από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και κοσμήματα συνολικής αξίας 25.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην κατοχή της η αστυνομία, η δράση των εν λόγω αντρών επεκτεινόταν σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ τα ονόματα τους συνδέονται με διάφορες διαρρήξεις κατοικιών.
Ο Διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών κ. Αθανάσιος Ματσαρόκος αναφερόμενος στο θέμα είπε: «πρόκειται για την εξάρθρωση ενός Αλβανικού κυκλώματος, τα μέλη του οποίου συνδέονταν με ισχυρούς συγγενικούς και φιλικούς δεσμούς. Είχαν συγκεκριμένους ρόλους στο κύκλωμα και αυστηρή πειθαρχία.
Τα περισσότερα μέλη ζούσαν στην Ελλάδα περισσότερα από 10 χρόνια. Το συγκεκριμένο κύκλωμα εισήγαγε και εμπορεύονταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, κοκαΐνης, ηρωίνης και ινδικής κάνναβης».
Στο αγρόκτημα οι αστυνομικοί συνέλαβαν και ένα τρίτο άτομο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 4.000 ευρώ, τα οποία φέρεται πως προέρχονται από εμπορία ναρκωτικών.
Οι άντρες Αλβανικής υπηκοότητας οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελιοδικών Θεσσαλονίκης, όπου και τους απαγγέλθηκα κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.
Η προανάκριση της υπόθεσης συνεχίζεται και σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένονται εξελίξεις.

Διαβάστε επίσης:


swa

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 322 επισκέπτες