Αναστέλλεται από την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, η λειτουργία των τακτικών ιατρείων και χειρουργείων στην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου στις Σέρρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το epilogetv, η απόφαση πάρθηκε λόγω της έλλειψης γιατρών αφού στο Νοσοκομείο εργάζονται 4 ειδικοί και 1 ειδικευόμενος ,αριθμός που δεν είναι ικανός να αντιμετωπίσει τα περιστατικά ούτε τις εφημερίες για όλο το μήνα

Επομένως ως τις 22 Ιανουαρίου θα γίνουν κανονικά οι εφημερίες και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν εφημερίες με “εντέλλεσθαι” που σημαίνει αναγκαστική εφημερία ιατρού.

Ωστόσο, η Διοίκηση αλλά και ο ΔΥΠΕάρχης θα πρέπει να απαντήσουν πόσο ασφαλές είναι ένας γιατρός να πραγματοποιεί τέσσερις εφημερίες κατά σειρά χωρίς ημέρα ξεκούρασης.

Επομένως, μέχρι νεοτέρας οι γιατροί αποφάσισαν να εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά και τις επανεξετάσεις όπως και τα επείγοντα χειρουργεία, μεταδίδει το epilogestv.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στην ουρολογική κλινική του Νοσοκομείο των Σερρών.

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν οι γιατροί της Ουρολογικής Κλινικής στον Εισαγγελέα Σερρών για το θέμα των εφημεριών και των ωραρίων τους στο Νοσοκομείο Σερρών.

Όπως αναφέρει το epilogestv, μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την Ορθοπεδική Κλινική έρχεται η νέα αποκάλυψη ότι πρόβλημα υπάρχει και στην Ουρολογική Κλινική.

Οι γιατροί μέσω του δικηγόρου τους Παναγιώτη Σπυρόπουλου ενημερώνουν ότι τα ωράρια τους είναι πλέον απάνθρωπα και το τμήμα της κλινικής πρέπει να στελεχωθεί για να μην κινδυνέψουν ασθενείς.

Πηγή: thestival.gr

Διαβάστε επίσης: