Στα  «λευκά» βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής το σύνολο της Π.Ε. Σερρών με πυκνή χιονόπτωση να πέφτει και στο κέντρο της πόλης των Σερρών. Μέχρι στιγμής κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στο επαρχιακό και οδικό εθνικό δίκτυο,όπως επίσης και στον κάθετο της Εγνατίας Οδού προς Προμαχώνα, αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αφενός λόγω της συνεχούς και πυκνής χιονόπτωσης και αφετέρου λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένονται κυρίως μετά το μεσημέρι.

Αντιολισθητικές αλυσίδες κρίνονται απαραίτητες από 19ο έως το 27ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Σερρών – Λαϊλιά, ενώ Τροχαία και  Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας προτρέπουν στους πολίτες για τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων , ενώ στην περίπτωση που αυτές κριθούν αναγκαίες οπωσδήποτε  θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, ιδιαίτερα στις μετακινήσεις κατά τις απογευματινές ώρες λόγω του παγετού που αναμένεται.

Σε απόλυτη  ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του φαινομένου δηλώνουν Αντιπεριφέρεια και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Προϊστάμενος της  Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Καραγιαννίδης  εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας από νωρίς το πρωί κατευθύνθηκαν στην περιαστική οδό των Σερρών, στα οδικά δίκτυα Καλοχωρίου-Κεφαλοχωρίου, Χουμνικού-Λαγκαδίου, Μεσοράχης-Αμφίπολης και στα όρια της Π.Ε. Δράμας.

serreslife

Δήμος Σερρών

Πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται από τις 7.30 το πρωί τόσο στο σύνολο του Δήμου, όσο και στο κέντρο της  πόλης των Σερρών. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Αντιδήμαρχος Έργων, Ηλίας Γκότσης, συνεργεία του Δήμου έκαναν παρεμβάσεις καθαρισμού και έριξαν αλάτι στις βόρειες περιοχές της πόλης π.χ. Καλλιθέα και Ιων. Θεολόγου, όπως επίσης και στο Μετόχι, στον Ξηρότοπο και στην Οινούσα, ενώ υπάρχει σχεδιασμός και για τα 25 χωριά του Δήμου Σερρών. Σακούλες των 10 κιλών με αλάτι διανεμήθηκαν από συνεργεία του Δήμου σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και το Γενικό Νοσοκομείο, ενώ όσοι πολίτες θέλουν να εφοδιαστούν με αλάτι μπορούν να το προμηθευτούν από τις εγκαταστάσεις του Δήμου Σερρών στο πρώην στρατόπεδο Εμμ. Παππά, όπου υπάρχουν χύμα 300 τόνοι . «Η χρήση του αλατιού ωστόσο θα πρέπει να γίνεται με φειδώ» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο κ.Γκότσης, τονίζοντας τις καταστροφικές επιπτώσεις που επιφέρει η υπερβολική χρήση του στο οδόστρωμα, στους πεζοδρόμους και το υπέδαφος.

Δήμος Αμφίπολης

Από τις 8 το πρωί χιονίζει στο Δήμο Αμφίπολης και σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Δήμαρχος της περιοχής Κώστας Μελίτος ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο οδικό δίκτυο Δράμας –Θεσσαλονίκης. Εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν σταλεί σε όλες τις κοινότητες του Δήμου. Σε διαρκή επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες του Δήμου, ενώ έχουν ανακληθει οι άδειες του προσωπικού. «Χρειάζεται υπομονή και προσοχή στις μετακινήσεις και οπωσδήποτε θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι οδηγοί αντιολισθητικές αλυσίδες » δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Μελίτος

Δήμος Βισαλτίας

Απόλυτα ελεγχόμενη χαρακτηρίζει την κατάσταση στο Δήμο Βισαλτίας η Δήμαρχος Αγνή Δοβίτσα, ενώ έντονος προβληματισμός υπάρχει για τις χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένονται τις επόμενες ώρες. Όχημα «Unimog» έριξε αλάτι σε όλες τα χωριά, ενώ εκχιονιστικό μηχάνημα μετέβη στο Αηδονοχώρι. «Προς το παρόν όλα είναι υπό έλεγχο, αλλά άγνωστο παραμένει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση εάν ο υδράργυρος πέσει στους -12 C, όπως υπάρχει σχετική πρόβλεψη από την ΕΜΥ και υπάρξει παγετός»δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δήμος Εμμ.Παππά

Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες στο Δήμο Εμμ.Παππά. Η χιονόπτωση ξεκίνησε στις 7.30 το πρωί και χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στις ορεινές περιοχές προς Μενοίκιο. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Δήμαρχος Δημήτρης Νότας μηχανήματα καθάρισαν το οδικό δίκτυο και το κέντρο των κοινοτήτων Αγ. Πνεύματος, Εμμ.Παππά και Δαφνουδίου, ενώ ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία στις συνδέσεις των χωριών με την Εθνική Οδό Σερρών-Δράμας.

Δήμος Ηράκλειας

Έντονη χιονόπτωση σημειώθηκε στην περιοχή του Στρυμονικού στο Δήμο Ηράκλειας, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζονται προβλήματα. Μηχανήματα της Περιφέρειας εστάλησαν στο οδικό δίκτυο Καλοκάστρου-Κεφαλοχωρίου, ενώ για την απόλυτη ετοιμότητα των υπηρεσιών διαβεβαιώνει ο Δήμαρχος της περιοχής. «Είμαστε σε ετοιμότητα. Διαθέτουμε 70-80 τόνους αλάτι και μηχανήματα και προσωπικό είναι έτοιμα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπου χρειαστεί» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Δήμαρχος Ηράκλειας Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης.

Δήμος Ν.Ζίχνης

Αραιή χιονόπτωση σημειώνεται στο Δήμο Ν.Ζίχνης. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται από τη δημοτική αρχή στο δίκτυο των ορεινών κοινοτήτων Αγριανής, Σφελινού και Σκοπιάς. «Έχουμε από το πρωί στο δρόμο τρία συνεργία και για τα 20 χωριά του Δήμου μας. Δεν έχουμε πολύ χιόνι, ούτε προβλήματα»δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Δήμαρχος Ν.Ζίχνης Παναγιώτης Πολυμέρης.

Δήμος Σιντικής

Την προσοχή των οδηγών κατά την μετακίνησή τους από και προς τη γέφυρα  Πετριστίου-Χαρωπού εφιστά ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σιντικής, Γιάννης Χατζόπουλος, λόγω των έντονων ανέμων που σημειώνονται στο σημείο.  Χιονισμένες παραμένουν εδώ και δύο μέρες οι ορεινές κοινότητες του Δήμου: Άγκιστρο -Καρυδοχώρι-Αχλαδοχώρι, ενώ χωρίς προβλήματα διεξάγεται μέχρι στιγμής η συγκοινωνία.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης:


ΤΟΣΙΟΣ
ΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 244 επισκέπτες

antallaktikaonline 300x200