serreslife

Η 29η τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Σερρών πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, 30 Μαρτίου 2017, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αστυνομικού μεγάρου Σερρών. Κατά την διάρκεια της συνέλευσης έγινε και ο διοικητικό ς-οικονομικός απολογισμός του έτους 2016 και η τροποποίηση του καταστατικού της Ένωσης.

Καλεσμένοι στην εκδήλωση ήταν μέλη της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, που ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους των Σερρών για θέματα υπηρεσιακά και ο οικονομολόγος κ. Γεώργιος Ρωμανιάς ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη της Ένωσης για θέματα του Ασφαλιστικού και Συνταξιοδοτικού τομέα.

Ο κ. Αναστάσιος Αραμπατζής ,γενικός γραμματέας ,της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Σερρών, αναφερόμενος στην εκδήλωση δήλωσε«Σήμερα έχουμε την ετήσια γενική συνέλευση της ένωσης μας , εδώ στο ισόγειο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, όπως προβλέπεται από το καταστατικό μια φορά το χρόνο γίνεται η τακτική συνέλευση για ενημέρωση των συναδέλφων μας, από μέλη της Ομοσπονδίας για θέματα υπηρεσιακά και ο κ. Γεώργιος Ρωμανιάς θα μας τιμήσει με την παρουσία του και θα μας ενημερώσει για θέματα του ασφαλιστικού , συνταξιοδοτικού τομέα ,τι έρχεται από εδώ και πέρα με το μνημόνιο και τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις . Είναι υπό δημιουργία ακόμη να κατατεθεί νέο ειδικό μισθολόγιο –όπως μας έχουν ενημερώσει – και στο οποίο προβλέπεται ένα είδος κόφτη ,όπως και στους άλλους τομείς .εν έχουμε ακόμη επίσημη ενημέρωση για το ποσοστό και πως θα είναι’.

«Είμαστε από του πλέον αδικημένους γιατί έχουμε διαφοροποίηση από τον υπόλοιπο ευρύτερο δημόσιο τομέα, γιατί ο μισθός μ ας αποτελείται ως επί το πλείστον από επιδόματα και όχι βασικό μισθό . Οπότε μειώνοντας το εισόδημα μειώνεις τον βασικό μισθό του αστυνομικού» υποστήριξε ο κ. Αραμπατζής.

Ο οικονομολόγος κ. Γιώργος Ρωμανιάς, αναφερόμενος στην παρουσία στις Σέρρες, τόνισε « Σήμερα είναι μια ενημερωτική εκδήλωση μέσα στα πλαίσια της ετήσιας γενική συνέλευσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών και μέσα στα πλαίσια αυτά θα αναλύσουμε την σημερινή κατάσταση του κοινωνικό-ασφαλιστικού συστήματος και κυρίως συνταξιοδοτικού κομματιού . Η εικόνα δεν είναι ευχάριστη ,για να μην πω την λέξη πολύ δυσάρεστη».

Τις εργασίες της γενικής συνέλευσης παρακολούθησε και ο Πασχάλης Στεφάνου, πρόεδρος Νομαρχιακού Τμήματος Σερρών ΑΔΕΔΥ. Ο Στεφάνου δήλωσε «Ευχαριστούμε το διοικητικό συμβούλιο της ένωσης για την πρόσκληση προς το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ να παρακολουθήσει την ετήσια γενική συνέλευση τους . Θεωρούμε τους αστυνομικούς δημοσίους υπαλλήλους. Να σας θυμίσω ότι πριν 20 χρόνια ήταν στην ΑΔΕΔΥ οι αστυνομικοί με ένα νόμο τότε επειδή έφεραν όπλο ο συνδικαλιστικός νομός τους έβγαλε εκτός ΑΔΕΔΥ. Πιστεύω ότι θα πάνε πολύ καλά οι εργασίες τους , είναι σκληρά εργαζόμενοι . Συμπαραστεκόμαστε στους αστυνομικού ς, οι οποίο έχουν πολλά προβλήματα . Το σημαντικότερο είναι ότι ξεκινά η μέρα τους και δεν ξέρουν πως θα καταλήξει .Είναι επικίνδυνο το επάγγελμά τους και οι μισθοί τους είναι πενιχροί».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκαν διπλώματα στα παιδιά των Αστυνομικών Υπαλλήλων για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Δήμητρα Μετόκη

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης:


swa

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 410 επισκέπτες