Σχετικά με τις μεγάλες διαφορές που εμφανίστηκαν στους τελευταίους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΣ elvima.gif
epkas.jpgΦίλες και φίλοι καταναλωτές Μετά από καταγγελίες καταναλωτών, για τις μεγάλες διαφορές που εμφανίστηκαν στους τελευταίους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΣ σε σχέση με προηγούμενους, ο Πρόεδρος της ΕΠΚΑΣ που είναι συγχρόνως και εκπρόσωπός μας στο Δ.Σ της ΔΕΥΑΣ επισκέφθηκε επανειλημμένως τα γραφεία της επιχείρησης, ερχόμενος σε επαφή με τον Γενικό Δ/ντή. Από τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε καταλήξαμε στο ότι οι αιτίες για τις υπερβολικές χρεώσεις είναι οι ακόλουθες: 1) Η εφαρμογή των νέων αυξημένων τιμολογίων της ΔΕΥΑΣ: Τα νέα τιμολόγια, για όσους δεν το ξέρουν, περιλαμβάνουν αυξήσεις από 8% (στους μεγάλους καταναλωτές) έως και 23% (στους μικρούς). Σ' αυτή την αύξηση, το καλοκαίρι του 2008 είχαμε εναντιωθεί και εκδώσαμε και Δελτίο Τύπου.
2) Η καθυστερημένη καταγραφή των ενδείξεων στα υδρόμετρα σε συγκεκριμένες περιοχές μέχρι και είκοσι (20) ημέρες, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει λόγω της χρονικής επιμήκυνσης (από 120 σε 140 ημέρες) εμφάνιση μεγαλύτερης κατανάλωσης. Οι επιπλέον καταναλώσεις όμως σε αρκετές περιπτώσεις μεταφέρθηκαν σε υψηλότερη κλίμακα των τιμολογίων του νερού. Αυτό προκάλεσε σ' όσους έγινε (όχι σε όλους τους καταναλωτές) αδικαιολόγητα μεγάλη διαφορά.
3) Οι διαρροές σε περιορισμένο αριθμό καταναλωτών, όπως συμβαίνει σε κάθε έκδοση λογαριασμών.
Μετά απ' αυτά απαιτήσαμε και δεσμεύτηκε η ΔΕΥΑΣ:
Α) Να εξετάσει όλα τα παράπονα, που θα υποβληθούν με ειλικρινή διάθεση και να κάνει αναμόρφωση τον λογαριασμών ή να δώσει πειστική απάντηση.
Β) Να κάνει διορθώσεις (αναπροσαρμογές) στις περιπτώσεις των καθυστερημένων καταγραφών των ενδείξεων, εφόσον αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα την αλλαγή κλίμακος και κατά συνέπεια αδικαιολόγητη αύξηση στους λογαριασμούς (από μόνη της η ΔΕΥΑΣ)
Αν παρ' όλα αυτά, κάποια μέλη μας δεν πάρουν ικανοποιητικές απαντήσεις, τους παρακαλούμε να απευθύνονται στο γραφείο της ΕΠΚΑΣ, κάθε απόγευμα 7-9μ.μ και να μας καταγγείλουν την δική τους περίπτωση. Όλα τα παραπάνω τονίστηκαν και σε έκτακτη συνέντευξη του Προέδρου της ΕΠΚΑΣ στον τηλεοπτικό Σταθμό Δίκτυο το μεσημέρι της Πέμπτης (22/01/09).
Με την ευκαιρία αυτή, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ο εκπρόσωπος μας στο Δ.Σ της ΔΕΥΑΣ, κάνει ότι ήταν δυνατόν για να ανταποκριθεί στο θεσμικό του ρόλο, με αίσθημα ευθύνης, στα πλαίσια του εφικτού, εκφράζοντας πάντοτε τις θέσεις του Δ.Σ της ΕΠΚΑΣ, οι οποίες διαμορφώνονται από τα μηνύματα της πλειοψηφίας των μελών μας. Οι θέσεις αυτές κατά το παρελθόν δυσαρέστησαν κάποιους, μεταξύ των οποίων και μια μερίδα των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΣ, τη δυσαρέσκεια των οποίων ορισμένοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά, επιτιθέμενοι στον εκπρόσωπό μας και εμμέσως στην ΕΠΚΑΣ. Λειτουργούμε απαλλαγμένοι από το βάρος του πολιτικού κόστους με γνώμονα το συμφέρον των καταναλωτών.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΙΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΑΓΚΟΣ

Διαβάστε επίσης:


swa

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 200 επισκέπτες