elvima.gifserraika_krasia.jpgΜε σύνθημα « οι Σερραίοι πρέπει να γνωρίσουν τα τοπικά κρασιά» το Επιμελητήριο, οι οινοποιοί και η Ένωση Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων του νομού Σερρών καταβάλλουν προσπάθειες προκειμένου οι κάτοικοι να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το τοπικά προϊόντα. Η πρώτη κίνηση έγινε με την ημερίδα που διοργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα και οι πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν στο μέλλον. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Άρης Δρογαλάς στην συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε τόνισε πως « το Επιμελητήριο θα συνεχίσει αυτές τις πρωτοβουλίες και αυτές τις κινήσεις για να μπορέσουν οι Σερραίοι να γνωρίσουν το τοπικό κρασί».
Μέσω της προσπάθειας αυτής όπως σημείωσε μειώνεται και η ανεργία στον νομό και δημιουργούνται θέσεις εργασίας.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων του νομού κ. Παρασκευάς Καρακάρας τόνισε πως: « οι ενέργειες αυτές θα αποδώσουν καρπούς σε βάθος χρόνου.
Εμείς σαν επαγγελματίες πρέπει να έχουμε στα μαγαζιά μας τοπικά προϊόντα, τα οποία είναι άριστης ποιότητας και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα ξενόφερτα».
Όπως τονίστηκε στην συνέντευξη τύπου οι καταστηματάρχες θα προτείνουν τα Σερραϊκά κρασιά και το τοπικό ούζο στους πελάτες τους, με στόχο να τα προωθήσουν.
Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων κ. Σωτήρης Κοτσαμπάσης κάλεσε όλους τους κατοίκους του νομού να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και δήλωσε πως η αρχή θα γίνει από τους ίδιους τους εστιάτορες που θα προτείνουν στους πελάτες τους τα τοπικά προϊόντα.

Τα Σερραϊκά κρασιά είναι γνωστά στο εξωτερικό

Τα τοπικά κρασιά είναι περισσότερο γνωστά στο εξωτερικό και στην υπόλοιπη χώρα, ενώ στον νομό Σερρών δεν είναι ευρέως διαδεδομένα.
Όπως τονίζουν οι οινοποιοί πρέπει να γίνουν σημαντικά βήματα για να μπορέσουν οι Σερραίοι να εμπιστευτούν τα κρασιά τους.
Σήμερα στον νομό λειτουργούν έξι οινοποιία, τα οποία είναι βιολογικής καλλιέργειας και το κρασί που παράγεται είναι μοναδικό, όπως τονίστηκε χθες στην συνέντευξη τύπου. Την επόμενη χρονιά μάλιστα αναμένεται να λειτουργήσουν ακόμη τέσσερα οινοποιία στον νομό.
Ο κ. Γιώργος Χαραλαμπόγλου, οινοποιός, μιλώντας στους δημοσιογράφους σημείωσε πως: « στον νομό των Σερρών δεν προτιμούν τα τοπικά κρασιά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα είναι ευρέως γνωστά».
Από την πλευρά του ο κ. Απόστολος Γούλλας επεσήμανε πως: « το Σερραϊκό κρασί είναι πολύ καλό και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους ανταγωνιστές. Είμαστε διαθέσιμοι να συνεργαστούμε με όλους προκειμένου να προωθήσουμε τα προϊόντα μας».
Ο κ. Γιάννης Ρωμαλίδης οινοποιός έκανε λόγο για την βιολογική καλλιέργεια των αμπελιών και τόνισε πως το κρασί είναι πολύ ποιοτικό.
Ο εκπρόσωπος του Κτήματος Γαζορίτης κ. Χρήστος Θολούλης σημείωσε πως το 95% της παραγωγής εξάγεται στο εξωτερικό και μόνο το 5% μένει στην τοπική αγορά και συνέχισε λέγοντας πως αυτή η κατάσταση πρέπει να αντιστραφεί.

Διαβάστε επίσης:


swa

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 228 επισκέπτες