ΕΚΑΒΗ του Ευριπίδη
ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ Τ.Ε.Ι.
ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 στις 21.30

Το serreslife.gr κληρώνει δυο (2) μονές προσκλήσεις για την παράσταση.

Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης
Σκηνοθεσία: Λέα Μαλένη
Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης

Θεϊκή καταγωγή, απόγονος του Ήλιου.
Ξένη. Προδομένη. Πρόσφυγας. Γυναίκα.
Πιστή στην αιώνια τιμή των όρκων. Πέρα από κάθε λογική και νόμο.

Μία από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραγωγές των τελευταίων ετών, έρχεται στις Σέρρες.

Πρόκειται για τον “Γυάλινο Κόσμο” του Τένεσι Ουΐλιαμς που ανεβαίνει στο ανοιχτό αμφιθέατρο του ΔΙΠΑΕ (πρώην ΤΕΙ) Σερρών, την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023, στις 9:30 το βράδυ.

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου και την Πέμπτη 6 του ίδιου μήνα, είναι προγραμματισμένη η πρεμιέρα της παράστασης του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών«Ο ΖΗΛΙΑΡΟΓΑΤΟΣ» από το θεατρικό έργο του Γιώργου Ρούσσου «Ο εραστής έρχεται», στις 9.15 το βράδυ,  στο Ανοιχτό Θέατρο του ΔΙΠΑΕ Σερρών (πρώην ΤΕΙ).

Τα κάλαντα του Λαζάρου Ανατολικής Θράκης (περιοχής Τυρολόης) τραγούδησαν στο κέντρο της πόλης, αλλά και στους τοπικούς φορείς τα παιδιά της Θρακικής Εστίας Σερρών, ντυμένα με παραδοσιακές στολές, το Σάββατο του Λαζάρου.

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023 στις Σέρρες!
Μετά τη soldout περιοδεία του καλοκαιριού σε όλη την Ελλάδα και, παράλληλα με τις παραστάσεις στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η εταιρεία ΜΕΘΕΞΙΣ παρουσιάζουν στο κοινό της περιφέρειας το αγαπημένο μιούζικαλ για παιδιά του Τάσου Ιωαννίδη, «Λάχανα και Χάχανα - Ο Καλός μου Εαυτός». Το έργο θα «ταξιδέψει» την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Αστέρια, σε διπλή παράσταση στις 17:00 και στις 19:00.

Η διοργάνωση που έγινε θεσμός ταξιδεύει στην Μακεδονία, αποβιβάζεται στις Σέρρες, και σας προσκαλεί σε μία μοναδική γιορτή γεύσεων, παράδοσης, μουσικής και πολιτισμού στην καρδιά της πόλης, στην Πλατεία Ελευθερίας!

Την Τετάρτη 20 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί η πρεμιέρα του έργου: «Δελησταύρου και Υιός», στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών στις 9.30 το βράδυ, που σηματοδοτεί ουσιαστικά και την έναρξη του νέου θεσμού που καθιερώνει το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών με τίτλο το «Καλοκαίρι της Κωμωδίας», αφιερώνοντας κάθε χρόνο μία από τις καλοκαιρινές του θεατρικές παραγωγές σε επιφανείς νεοέλληνες συγγραφείς της Κωμωδίας.