aggelidis.jpgΕντονη κριτική από το σύνολο της αντιπολίτευσης elvima.gif
Προ των ευθυνών της έθεσε τη δημοτική αρχή του Γ.Βλάχου η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του σώματος με μοναδικό θέμα τον «απολογισμό πεπραγμένων του έτους 2007. Απουσία έργου, έλλειψη στόχων και οράματος, αδυναμία αξιοποίησης ευκαιριών ανάπτυξης, ήταν ο κοινός τόπος της κριτικής που άσκησαν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Σερρών και επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων, Πέτρος Αγγελίδης τόνισε, ότι η πόλη έχει τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες για να γίνει ελκυστική, όμως χρειάζονται στόχοι, προτεραιότητες και βούληση, που λείπουν από τη δημοτική αρχή του κ. Βλάχου, την οποία χαρακτήρισε αναιμική και ανερμάτιστη, ενώ τον απολογισμό πεπραγμένων της, απολογισμό απραξίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων, αναφερόμενος στους στόχους και στις προτεραιότητες, που πρέπει να έχει ο δήμος Σερρών, για την ανάπτυξή του είπε, ότι αυτοί πρέπει να είναι οι εξής:
1ον Η προσέλκυση ξένων επισκεπτών με την αξιοποίηση και ανάδειξη των φυσικών και ιστορικών της θησαυρών όπως, Αγ. Ιωάννης, σπήλαιο Επταμύλων, ακρόπολη Σερρών, Ελαιώνας, Χιονοχώρι, Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, κοιλάδες Αγ. Αναργύρων – Αγ. Γεωργίου – Αγ. Βαρβάρας. Η επίτευξη του στόχου αυτού μπορεί να ξεκινήσει, θέτοντας ως προτεραιότητα την αξιοποίηση και ανάδειξη της τουριστικότερης και πανελληνίως γνωστής τοποθεσίας της πόλης των Σερρών, του Αγ. Ιωάννη σε συνδυασμό με το σπήλαιο Επταμύλων.
2ον Η λειτουργική πόλη, με την κατασκευή υπόγειων χώρων στάθμευσης στο χώρο της Νομαρχίας και του κεντρικού πάρκου, αλλά και με την πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου της πόλης. Προτεραιότητα για την επίτευξη του στόχου της λειτουργικής πόλης πρέπει να είναι η κατασκευή του υπογείου χώρου στάθμευσης στο δημοτικό οικόπεδο πίσω από τη Νομαρχία.
3ον Η εξασφάλιση μιας ανθρώπινης πόλης στις επόμενες γενεές, με τη μετατροπή του χώρου του κεντρικού πάρκου σ’ ένα πανέμορφο χώρο αναψυχής και πρασίνου και με την παράδοση των χώρων των στρατοπέδων ελεύθερων για χρήση των πολιτών. Προτεραιότητες για την επίτευξη των στόχων αυτών είναι η αποζημίωση των δικαιούχων του κεντρικού πάρκου και η διερεύνηση με τη νομική υπηρεσία του δήμου για τη χρησιμοποίηση του στρατοπέδου Παπαλουκά, το οποίο ανήκει στην πλήρη κυριότητα του δήμου. Παράλληλα θα πρέπει όλοι οι δήμοι μέσω της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε) να διεκδικήσουν την απόδοση των στρατοπέδων στους δήμους.
4ον Ο πολιτισμός αποτελεί επένδυση σε βάθος χρόνου και πρέπει να αποτελέσει έναν από τους βασικότερους στόχους του δήμου, δίνοντας προτεραιότητα στη δημιουργία ενός πολιτιστικού θεσμού πανελλήνιας εμβέλειας.
5ον Στους στόχους και στις προτεραιότητες επίσης του δήμου πρέπει να συμπεριληφθούν, η καθαρότερη πόλη με την εκπόνηση μελέτης, η αποκατάσταση του κατεστραμμένου οδικού δικτύου, το οποίο αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των δημοτών και η υλοποίηση έργων στην περιφέρεια του δήμου, στις γειτονιές, στα δημοτικά διαμερίσματα Οινούσας, Επταμύλων, Ελαιώνα και στους οικισμούς Ξηροτόπου, Μετοχίου και Κρίνου.
''Η δημοτική αρχή του κ. Βλάχου αρκείται σε απλή διαχείριση της υπάρχουσας κατάστασης στο δήμο, χωρίς να έχει προσθέσει κάτι νέο και δικό της''
Ο επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων, κρίνοντας τη μέχρι τώρα πορεία της δημοτικής αρχής είπε, ότι η δημοτική αρχή του κ. Βλάχου αρκείται σε απλή διαχείριση της υπάρχουσας κατάστασης στο δήμο, χωρίς να έχει προσθέσει κάτι νέο και δικό της. Συνεχίζοντας υπογράμμισε, ότι θα ήταν παράλογο, αν υπήρχε η απαίτηση από τη δημοτική αρχή να υλοποιήσει μέσα σε ενάμισι χρόνο τις προεκλογικές της υποσχέσεις. Είναι όμως πολύ λογικό να υπάρχει η απαίτηση για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες υλοποίησης, έστω κάποιων προεκλογικών της υποσχέσεων. Δυστυχώς οι προεκλογικές υποσχέσεις της δημοτικής αρχής, ούτε καν για συζήτηση τέθηκαν μέχρι τώρα στο δημοτικό συμβούλιο και δεν ελήφθη καμιά απόφαση γι’ αυτές. Συγκεκριμένα ο κ. Αγγελίδης υπενθύμισε τις εξής προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Βλάχου στους διάφορους τομείς του δήμου, για την υλοποίηση των οποίων μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί καμιά απόφαση και δεν έχει ξεκινήσει καμιά διαδικασία:
Τομέας κοινωνικής πολιτικής: δημιουργία κινητής προληπτικής ιατρικής μονάδας, προσφορά ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ, δημιουργία ψυχαγωγικού κέντρου για άτομα με ειδικές ικανότητες, δημιουργία προστατευμένων επαγγελματικών εργαστηρίων για την απασχόληση ατόμων με ειδικές ικανότητες, δημιουργία διαδρόμων διάβασης ατόμων με προβλήματα όρασης και επαναλειτουργία ειδικών ηχητικών σημάτων στους φωτεινούς σηματοδότες.
Τομέας πολιτισμού: ανάδειξη χαρακτηρισμένων κτιρίων της πόλης, δημοτική πινακοθήκη στο οικόπεδο έναντι της ΔΕΠΚΑ, μικρός κινηματογράφος στο υπόγειο του ιδίου κτιρίου, δημιουργία θερινού θεάτρου στην κοιλάδα Αγ. Βαρβάρας, αξιοποίηση του κτιρίου Νάσιουτζικ ως μικρού μεγάρου μουσικής, ίδρυση μουσείου παιδικής τέχνης.
Τομέας αθλητισμού: κατασκευή βοηθητικής πισίνας στο κολυμβητήριο της κοιλάδας Αγ. Αναργύρων, κατασκευή πίστας skateboard στην κοιλάδα Αγ. Αναργύρων, κατασκευή υπαίθριου σκάκι μεγάλων διαστάσεων σε κεντρική πλατεία της πόλης. Κατασκευή αίθουσας βαρέων αθλημάτων σε υπάρχον οικόπεδο χαρακτηρισμένο για αθλητικές δράσεις στον συνοικισμό του Αγ. Αθανασίου, αποπεράτωση κολυμβητηρίου Ομόνοιας.
Τομέας παιδείας: δημιουργία σχολής μεταφραστών και διερμηνέων βαλκανικών γλωσσών, λειτουργία τεσσάρων νηπιαγωγείων στο στρατόπεδο Παπαλουκά.
Διάφορες άλλες προεκλογικές υποσχέσεις όπως: διαπλάτυνση γέφυρας Αγ. Ιωάννη και Επταμύλων, αξιοποίηση – ανάδειξη σπηλαίου Επταμύλων, ανάπλαση λόφου Κουλά και ηλεκτροφωτισμός του δρόμου από την κοιλάδα έως το τουριστικό περίπτερο, αναμόρφωση του χώρου του Αγ. Ιωάννη αναδεικνύοντας το υδάτινο στοιχείο και τις φυσικές ομορφιές του τοπίου, δημιουργία επτά σύγχρονων αποχωρητηρίων!!!
Καταχώρησε στα θετικά της δημοτικής αρχής την εξασφάλιση ποσού 1.300.000 € από το πρόγραμμα INTEREG ΙΙΙ για το αυτοκινητοδρόμιο, σημειώνοντας παράλληλα ότι η δημοτική αρχή μέχρι στιγμής δεν έκανε τίποτα για να υλοποιήσει την προεκλογική της υπόσχεση για αναβάθμιση της πίστας του αυτοκινητοδρομίου σε προδιαγραφές FORMULA 1.
Υπάρχουν δύο ακόμη χρόνια μέχρι τις δημοτικές εκλογές, είπε ο κ. Αγγελίδης και ευχήθηκε η δημοτική αρχή να υλοποιήσει όλα όσα υποσχέθηκε στο Σερραϊκό λαό. Η αντιπολίτευση όμως, διευκρίνισε, λόγω του θεσμικού της ρόλου έχει χρέος να ενημερώνει τους Σερραίους δημότες για το τι υποσχέθηκε προεκλογικά η δημοτική αρχή και τι έγινε μέχρι σήμερα, όπως επίσης έχει χρέος να ασκεί πίεση προς τη δημοτική αρχή για να υλοποιήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις και να παράγει έργο προς όφελος του δήμου και των δημοτών.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης επεσήμανε, ότι ενώ η δημοτική αρχή δεν έχει πει λέξη για τις προαναφερόμενες προεκλογικές της υποσχέσεις, εμφανίζεται τώρα ανακόλουθη σε σχέση με κάποιες άλλες υποσχέσεις που έδωσε προεκλογικά. Συγκεκριμένα, ενώ υποσχόταν προεκλογικά τη διατήρηση των στρατοπέδων ως χώρων πρασίνου για την πόλη, τώρα αποδέχεται την οικοδόμηση της μισής έκτασης του στρατοπέδου Εμ. Παππά. Επίσης η δημοτική αρχή προεκλογικά υποσχόταν, ότι θα μειώσει την τιμή του νερού στους χαμηλοσυνταξιούχους άνω των 70 ετών και ότι οι κάτοικοι της Οινούσας, Επταμύλων, Μετοχίου, Ξηροτόπου θα πληρώνουν μόνο 50 € το χρόνο για την κατανάλωση νερού!!! Η υπόσχεση αυτή μετατρέπεται πλέον σε αύξηση της τιμής του νερού. Είναι βέβαιο, ότι την ίδια τύχη θα έχουν και οι προεκλογικές υποσχέσεις για μείωση των δημοτικών τελών στις μικρές μεταποιητικές επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι τρία άτομα και στους χαμηλοσυνταξιούχους άνω των 70 ετών.
Για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος η δημοτική αρχή προεκλογικά υποσχόταν διακόσιες νέες στάθμευσης, με την κατασκευή του υπόγειου πάρκιν πίσω από τη Νομαρχία. Σήμερα προχωρά στην εύκολη λύση της επιβολής νέων φόρων στάθμευσης, με την επέκταση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης περιμετρικά του κέντρου της πόλης. Επίσης λόγω ολιγωρίας της δημοτικής αρχής, ο δήμος Σερρών δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ», από το οποίο θα μπορούσε να εξασφαλίσει την αγορά MINI-BUS για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση του δήμου την οποία χαρακτήρισε δυσάρεστη είπε, ότι κατά το έτος 2007 τα χρέη του δήμου ανήλθαν σε 3.511.366 € από 2.337.802 που ήταν το 2006, ενώ οι ζημιές χρήσης του έτους 2007 στη Δ.Ε.Π.Κ.Α. ήταν 116.269 € και στη Δ.Ε.Υ.Α.Σ. 472.763 €.
Υπογράμμισε, ότι είναι λάθος της δημοτικής αρχής, που παραχώρησε εν λευκώ, χωρίς όρους, το κτίριο του πρώην ορφανοτρφείου θηλέων, κυριότητας του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής (πρώην κρατικοί παιδικοί σταθμοί), στο Υπουργείο Παιδείας κατά χρήση για 15 χρόνια, εγκαταλείποντας έτσι στα ενοίκια υπηρεσίες του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής και του δήμου(παιδικοί σταθμοί κ.λ.π.), λειτουργώντας εις βάρος των συμφερόντων του Νομικού Προσώπου ‘‘Κέντρο Προσχολικής Αγωγής’’ και του δήμου.
Τέλος ο κ. Αγγελίδης επέρριψε ευθύνες στη δημοτική αρχή για την εικόνα της «βομβαρδισμένης» πόλης που εμφανίζει η πόλη, λόγω της καταστροφής του οδικού δικτύου της από τα έργα της τηλεθέρμανσης και φυσικού αερίου, επειδή η δημοτική αρχή δεν μπόρεσε να συντονίσει και να ελέγξει τις εταιρίες που υλοποιούν τα έργα αυτά.
Χαρακτήρισε επίσης προσβλητική για τη νοημοσύνη των Σερραίων δημοτών την απαράδεκτη απόφαση της δημοτικής αρχής να προσλάβει, ως εκπρόσωπο τύπου στο αυτοκινητοδρόμιο τον εκδότη της εφημερίδας «ανεξάρτητος» κ. Ρακιτζή Στέλιο, αγνοώντας κάθε έννοια ηθικής και δεοντολογίας.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 381 επισκέπτες

antallaktikaonline 300x200