Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενέκρινε τη χρηματοδότηση για το νέο προπονητικό κολυμβητήριο στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας, αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του βουλευτή Σερρών και Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, Τάσου Χατζηβασιλείου, καθώς και της πρότασης του Δήμου Σερρών και της Δημάρχου Βαρβάρας Μητλιάγκα.

Το νέο προπονητικό κολυμβητήριο, με πισίνα μήκους 25 μέτρων, θα προσφέρει μια σύγχρονη αθλητική υποδομή για τα παιδιά και τους αθλητές των Σερρών. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.800.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χθες, ο κ. Χατζηβασιλείου συναντήθηκε με τον Υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο για να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Μετά την υπογραφή και την έγκριση της χρηματοδότησης, ο κ. Χατζηβασιλείου δήλωσε: «Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή του νέου προπονητικού κολυμβητηρίου στις Σέρρες. Από την πρώτη στιγμή, εργάστηκα για να πετύχουμε το στόχο. Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκο Παναγιωτόπουλο, για την έγκριση της χρηματοδότησης 1.800.000 ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης, προκειμένου οι Σέρρες να αποκτήσουν ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο κολύμβησης, κατόπιν της σχετικής πρότασης που κατέθεσε η Δήμαρχος Σερρών, Βαρβάρα Μητλιάγκα. Σημαντική ήταν και η συμβολή του πρώην Υπουργού Μετανάστευσης, Δημήτρη Καιρίδη. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δρομολογεί και υλοποιεί έργα για τη νέα γενιά. Το νέο προπονητικό κολυμβητήριο στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας θα αναβαθμίσει σημαντικά τις αθλητικές υποδομές του τόπου μας και θα αποτελέσει νέο πόλο ανάπτυξης».

Διαβάστε επίσης: