Παρουσία του  Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου Δένδια θα πραγματοποιηθεί  το ετήσιο μνημόσυνο για τα 202 χρόνια από τον θάνατο του Ήρωα Εμμανουήλ Παπά, Αρχιστράτηγου των Μακεδονικών Δυνάμεων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, στον  Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στην Κοινότητα Εμμ. Παππά, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου.

Στις 08.30 θα ψαλεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου και στις 10.15 θα γίνει η τέλεση του μνημοσύνου στη μνήμη του Ήρωα Εμμανουήλ Παπά. Θα ακολουθήσει ομιλία σχετικά με τη δράση και προσφορά του Εμμανουήλ Παπά από την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ.  Ευαγγελία Παπατζιομάλλου.

Στις  11.00 θα γίνει η μετάβαση  στο Ηρώον του χωριού και θα ψαλλεί  επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του ήρωα και κατάθεση στεφάνων . Θα ακολουθήσει παρέλαση και αμέσως μετά δεξίωση στην ισόγεια αίθουσα του Κ.Α.Π.Η.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Στις  10.45 είναι προγραμματισμένος δρόμος αντοχής 17.000 μ. στη μνήμη του Εμμανουήλ Παπά με εκκίνηση από την πλατεία Ελευθερίας Σερρών

Στις  11.15  Αγώνας δρόμου 1.200 για παιδιά Δημοτικών και Γυμνασίων με εκκίνηση την περιοχή Γκότζιανης (στο 10,8 χλμ δρόμου) και στις 12.00 τερματισμός του Δρόμου στην πλατεία της γενέτειρας του ήρωα , Κοινότητα Εμμανουήλ Παππά του ομώνυμου Δήμου, καθώς και απονομή μεταλλίων & κυπέλλων στους αθλητές.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης: