Οδυνηρό χαρακτηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες το αποτέλεσμα της χθεσινής κάλπης ενώ όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος  το  «παρήγορο και ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι διατηρήσαμε την βουλευτική έδρα με την εκλογή του Κώστα Καρπουχτσή τον οποίο και συγχαίρουμε».

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι είναι εδώ και «Δεν συνετρίβη όπως πολλοί επιδίωξαν ή έλπιζαν, από τη Δεξιά έως το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και την υπόλοιπη Αριστερά».

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες ευχαριστεί θερμά «εκείνα τα στελέχη και μέλη του κόμματός μας, που αρνήθηκαν πεισματικά την αποστράτευση στα δύσκολα και έδωσαν με αυταπάρνηση, πάθος, πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή. Ήταν η πιο δύσκολη, αλλά και η πιο όμορφη εκλογική μάχη που έχουμε δώσει ποτέ. Θέλουμε  να ευχαριστήσουμε τις  12.787 Σερραίες και Σερραίους  πολίτες που μας τίμησαν με τη ψήφο τους. Υπό τις συνθήκες που διεξήχθη για μας αυτή η αναμέτρηση, η ψήφος τους δεν ήταν καθόλου δεδομένη. Τόσο εκλογές του Μαΐου, όσο και στη χθεσινή αναμέτρηση, παλέψαμε και εδώ, μόνοι ενάντια στον συντονισμένο πόλεμο που δεχτήκαμε από τη ΝΔ και το πανίσχυρο τοπικό σύστημα εξουσίας που τη στηρίζει, αλλά δυστυχώς και από το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, που διεξήγαγαν μονομέτωπη εκστρατεία κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δώσαμε αυτόν τον αγώνα με αξιοπρέπεια, πολιτικό πολιτισμό και προγραμματική αντιπαράθεση, χωρίς να μπούμε ούτε στιγμή στον πειρασμό να λασπολογήσουμε κατά των πολιτικών μας αντιπάλων».

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι έχουν μπροστά τους κρίσιμες μάχες γιατί τα κοινωνικά προβλήματα θα ενταθούν ενώ για την επόμενη μέρα στην παράταξη τονίζουν ότι  «είναι η ώρα του απολογισμού, του αναστοχασμού, των συλλογικών και συντροφικών διαδικασιών που θα οδηγήσουν σε τολμηρές και ριζικές αλλαγές παντού. Τώρα λοιπόν είναι η ώρα της συστράτευσης και όχι της αποστράτευσης. Τώρα είναι η ώρα να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι και με το βλέμμα πάντα στραμμένο στα προβλήματα της κοινωνίας».

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης: