Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των πολιτών στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του υποψήφιου βουλευτή Σερρών και Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσου Χατζηβασιλείου.

Περισσότεροι από 2000 Σερραίες και Σερραίοι κατέκλυσαν το ξενοδοχείο Elpida Resort, για να παρακολουθήσουν την ομιλία. Τον κ. Χατζηβασιλείου προλόγισαν μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Manfred Weber. Επίσης, τον υποψήφιο βουλευτή προλόγισαν ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός, ο καταξιωμένος Σερραίος ιατρός Στέλιος Καρδιτσάς, καθώς και η συγγραφέας και νοσηλεύτρια Γεσθημανή Μπερμπέρη. Την εκδήλωση παρουσίασε η Λία Μαυρίδου.

Στην ομιλία του, ο κ. Χατζηβασιλείου περιέγραψε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε: «Εκείνοι που σήμερα θέλουν την απλή αναλογική ποντάρουν στην εθνική παραλυσία. Δεν έχουν αξιόπιστα προγράμματα διακυβέρνησης και τους ενώνει απλά το αξίωμα «όχι κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, όχι στον Κυριάκο Μητσοτάκη». Όμως, οι πολίτες γνωρίζουν καλά ποιος τους εμπαίζει. Και γνωρίζουν καλά ποιος μπορεί να εξασφαλίσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην πατρίδα μας. Μόνο η Νέα Δημοκρατία θέλει και μπορεί να συνεχίσει να οδηγεί τη χώρα σε ασφαλή λιμάνια».

Επίσης, ο υποψήφιος βουλευτής ανέφερε ότι η πρόσφατη απογραφή πλήγωσε τους πολίτες των Σερρών: «Χάσαμε το πιο δυναμικό κομμάτι της σερραϊκής κοινωνίας. Οι νέοι άνθρωποι, τα καλύτερα μυαλά μας, έχουν μεταναστεύσει. Πρέπει να συνεχίσουμε τις στοχευμένες αναπτυξιακές πολιτικές, για να μην ζήσουμε ξανά την ίδια κατάσταση», τόνισε. Συνέχισε ξεδιπλώνοντας το όραμά του για την επόμενη ημέρα στην Π.Ε. Σερρών. «Στις Σέρρες, χρειαζόμαστε νέες επενδύσεις, πρωτίστως, στον πρωτογενή τομέα. Εκεί βρίσκεται η ατμομηχανή της τοπικής μας οικονομίας», δήλωσε εμφατικά. «Η πιστοποίηση των αγροδιατροφικών προϊόντων, η οποία με πρωτοβουλία μου και σε συνεργασία με το Επιμελητήριο θα ξεκινήσει, θα ανοίξει το δρόμο για τη διάθεση των προϊόντων μας σε υψηλότερες τιμές, στηρίζοντας το εισόδημα του πρωτογενούς τομέα», δήλωσε.

Επίσης αναφέρθηκε στη νέα γενιά. «Ειδικά για τους νέους, πιστεύω ότι θα ήταν χρήσιμη η δημιουργία ενός χώρου υποδοχής για νεοφυείς επιχειρήσεις. Για να μπορούν οι νέοι να δημιουργούν πλούτο εδώ και να πραγματοποιούν τα όνειρά τους στο τόπο μας». Ακόμα, ο κ. Χατζηβασιλείου επιτέθηκε στην αντιπολίτευση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ τάζει πρόγραμμα 83 δισ., χωρίς να λέει από πού θα τα βρει; Ξέρει καλά ότι δεν θα κληθεί ποτέ να τα εφαρμόσει. Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ επιμένει στον Πρωθυπουργό Kinder έκπληξη, η Ελληνική Λύση καλείται να απαντήσει στις καταγγελίες βουλευτών της για μαύρα ταμεία, και το ΜέΡΑ25 ονειρεύεται νέα νομίσματα και αυτόματη διαγραφή χρεών. Ο λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο», τόνισε. Ακόμη, υπογράμμισε: «Πάντα πορευόμουν με τις αρχές και τις αξίες του Εθνάρχη και ιδρυτή της παράταξής μας Κωνσταντίνου Καραμανλή. Και κρατώ στην ψυχή μου την αποφασιστικότητά του».

Τέλος, κάλεσε του πολίτες να στηρίξουν στις εκλογές τη Νέα Δημοκρατία. «Σας ζητώ να αγωνιστούμε όλοι μαζί για τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις 21 Μαΐου. Για τη μεγάλη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για μια ισχυρή, σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση. Για μια αυτοδύναμη Ελλάδα που θα κάνει τους πολίτες της υπερήφανους. Για μια ισχυρή Ελλάδα, με σημαντικό ρόλο και λόγο στο διεθνές προσκήνιο. Για τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους, τους οποίους δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε προς το εξωτερικό», δήλωσε εμφατικά.

Στο μήνυμά του ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε: «Ο Τάσος Χατζηβασιλείου υπηρετεί με σθένος και αφοσίωση τον τόπο μας και τους πολίτες των Σερρών μέσα από το σημαντικό κοινοβουλευτικό του έργο. Παράλληλα, συμβάλλει τα μέγιστα στην προσπάθεια της Ελλάδας να ενισχύσει τη θέση της στο εξωτερικό. Από τον χειρισμό ευαίσθητων ζητημάτων της περιοχής μας έως την προώθηση καίριων νομοθετικών πρωτοβουλιών, τα τελευταία 4 χρόνια απέδειξε ότι είναι άξιος εκπρόσωπος των Σερρών στη Βουλή. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει τα επόμενα χρόνια με την ίδια πίστη και αποφασιστικότητα να υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τις Σέρρες που όλοι αγαπάμε».

Ο κ. Weber, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Στηρίζω τον Τάσο στον αγώνα του για επανεκλογή στη Βουλή των Ελλήνων. Έχει πάρα πολλές διασυνδέσεις και πολλούς φίλους στην Ευρώπη. Είναι σε θέση να επηρεάσει αποφάσεις προς όφελος του ελληνικού λαού και να οδηγήσει τις εξελίξεις προς όφελος της εκλογικής του περιφέρειας».

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αυγερινός, δήλωσε: «Ο Τάσος Χατζηβασιλείου είναι ένας μοναδικός φίλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Είναι βαθιά ανθρωπιστής και οραματιστής. Διαπνέεται από τα ερυθροσταυρικά οράματα. Είναι η προσωποποίηση του ήθους, της σεμνότητας, της εργατικότητας και της κοινωνικής προσφοράς. Τιμά με την παρουσία του τη Βουλή των Ελλήνων. Και τιμά με την αγωνιστικότητά του όλους τους Σερραίους πολίτες. Πάντα προσπαθεί με το έργο του να βοηθάει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Δεν υπάρχουν μυστικά ή «μαγικά» στη συνταγή της επιτυχίας του. Μόνο η σκληρή δουλειά ενός ανθρώπου που εμπνέεται από μία αποστολή ζωής. Γνωρίζει καλά τα θέματα του Νομού Σερρών και δεν αρνείται ποτέ τη βοήθεια στον οποιοδήποτε. Έχει βοηθήσει την τοπική αυτοδιοίκηση, τοπικούς φορείς και οργανισμούς, τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Του αξίζουν συγχαρητήρια».

Συγκινητικός ήταν ο ιατρός κ. Καρδιτσάς. «Ο Τάσος μας είναι ένας νέος άνθρωπος. Όχι μόνο στην ηλικία αλλά κυρίως νέος σε νοοτροπία και ιδέες. Είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Ο Τάσος μάς κάνει συνεχώς υπερήφανους με τον καθαρό λόγο του, τα αφοπλιστικά του επιχειρήματα, τις εθνικές πολιτικές του θέσεις και την άψογη διπλωματική του προσέγγιση στο διεθνές γίγνεσθαι. Είναι ακούραστος και αεικίνητος. Είναι πάντα παρών και στα μικρά και τα μεγάλα. Τον αισθανόμαστε δικό μας άνθρωπο. Είμαι υπερήφανος που είναι συμπατριώτης μου. Είναι άξιος εκπρόσωπός μας στην ελληνική Βουλή. Έχει πολλά ακόμα να δώσει στην Πατρίδα και τους συμπολίτες του. Κάθε εβδομάδα, οργώνει το Νομό μας για να επιλύσει προβλήματα και την επομένη βρίσκεται στο πλευρό του Πρωθυπουργού στο εξωτερικό. Το όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του ιδρυτή της παράταξής μας, ήταν η ένταξη της Ελλάδας στην καρδιά της Ευρώπης. Και αυτό ακριβώς το όραμα υπηρετεί με πάθος ο Τάσος Χατζηβασιλείου. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να μας κάνει υπερήφανους και να τονώνει το σερραϊκό μας φρόνημα».

Η κ. Μπερμπέρη, στην σύντομη ομιλία της ανέφερε: «Είμαι τυχερή γιατί γνωρίζω τον Τάσο από μικρό. Μεγαλώσαμε στο ίδιο χωριό, τον Προβατά. Αυτό που τον ξεχωρίζει είναι ότι βρίσκεται πάντα δίπλα μας. Είναι ένας από εμάς. Από την πρώτη του ημέρα ως βουλευτής δεν έχει μείνει ούτε για μια στιγμή μακριά από τον τόπο μας, μακριά από τα χωριά και τους ανθρώπους τους. Δεν περίμενε να έρθει η ώρα των εκλογών για να βρεθεί δίπλα μας. Οι μόνες στιγμές που έλειψε ήταν όταν τον καλούσε το καθήκον στο πλευρό του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για να συμμετάσχει σε εθνικές αποστολές στο εξωτερικό. Έχει μοχθήσει πολύ για να φτάσει εκεί όπου βρίσκεται. Οι γονείς του έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Του έμαθαν να είναι αληθινός, με υψηλό αίσθημα ήθους και να διεκδικεί ένα μέλλον με ελπίδα».

Μεταξύ άλλων, παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο Δήμαρχος Ηράκλειας Γεώργιος Κουτσάκης, ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Δημήτριος Νότας, ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθανάσιος Μαλλιαράς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτριος Μπαλαξής, ο υποψήφιος βουλευτής Κώστας Βέρρος, οι πολιτευτές Δημήτρης Γκολέμης και Ιωάννα Μπάτζιου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλη την Π.Ε. Σερρών, ο Υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Κώστας Δαδούδης, ο Διοικητής του 10ου ΣΠ Αδάμ Σαρρής, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Σωτήρης Κοτσαμπάς, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών Νίκος Φαρμάκης και ο Αν. Διοικητής Παναγιώτης Πεγίδης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς Γιάννης Ανδρίτσος, το Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Ράσκος, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Σερρών Θεόδωρος Καμπούρης, η Τομεάρχης Οργανωτικού Βάλια Καραμπατάκη, οι επιχειρηματίες Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου, Αθανάσιος Ουλούκης, Γιώργος Κάντζας, Πασχάλης Τσιώλας, Δημήτρης Αποστολίδης, Αλέξανδρος Σάνδρος, Δημήτρης Αναστασιάδης, οι αδελφοί Σαπουνάκη, οι Γιώργος και Δημήτρης Πασσιάς, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Μικρασιατών Σωκράτης Κοτζάογλου, η Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Ανθούλα Ευσταθοπούλου, ο Διοικητής της Δομής Προσφύγων Σιντικής Βασίλης Νικηφόρου και χιλιάδες Σερραίοι πολίτες.

Διαβάστε επίσης: