Τους υποψηφίους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Π.Ε Σερρών  στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, παρουσίασε σε εκδήλωση την Παρασκευή το βράδυ (17/2) η Τ.Ε ΚΚΕ στις Σέρρες.

Την παρουσίαση έκανε η Γραμματέας της Τ.Ε Σερρών του ΚΚΕ Αλεξία Μπούμπα η οποία τόνισε πως το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από ανθρώπους που πρωτοστάτησαν και συνεχίζουν να πρωτοστατούν στους αγώνες, για τη δημιουργία και την περαιτέρω ισχυροποίηση εργατικών σωματείων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτικών συλλόγων, συλλόγων γυναικών, φοιτητών, ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον πολιτισμό, τον αθλητισμό και γενικότερα την ισχυροποίηση ενός ρεύματος που πρωταγωνιστής θα είναι ο ίδιος ο σερραϊκός λαός που θα παλεύει ασυμβίβαστα για τα δικαιώματά του. 

«Οι υποψήφιοί μας είναι αγωνιστές που μπήκαν μπροστά για τη δημιουργία ενός κινήματος που υπερασπίζεται εργατικά- λαϊκά δικαιώματα, αξιοπρεπείς μισθούς και σταθερή εργασία. Ενός κινήματος που μάχεται ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τις κοινωνικές ανισότητες» σημείωσε η κ. Μπούμπα.

Η σύνθεση  του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στην Π.Ε Σερρών έχει ως εξής:

  1. Βελιώτης Χαράλαμπος Ιατρός (Παιδίατρος)
  2. Δίμηζας Πέτρος  Τεχνικό Τμήμα Cosmote
  3. Σαραντίδου Φιλιώ -Υπάλληλος στην ΔΕΥΑ Σερρών
  4. Σιδέρη Ξένια -Οδοντίατρος-Ορθοδοντικός
  5. Τούσκα Ελένη -Δικηγόρος
  6. Φαρμάκης Παύλος -Κρεοπώλης-Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Σερρών
  7. Χουβαρδάς Γιάννης -Πολιτικός Επιστήμονας – Διεθνολόγος -Πρόεδρος του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων Σερρών

Η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών  έγινε παρουσία του μέλους της Κ.Ε του ΚΚΕ ,  Δημήτρη Παπατολίδη ο οποίος στην εισήγησή του εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για αντιλαϊκή πολιτική , καθώς και στα κόμματα της αντιπολίτευσης  για τις πολιτικές τους «Η ΝΔ ήταν άψογος εκφραστής της πραγματικής εξουσίας του κεφαλαίου, στο όνομα της σταθερότητας είχε σα στόχο να στηρίξει την κερδοφορία του κεφαλαίου να το θωρακίσει στη φάση της καπιταλιστικής ανάκαμψης.  Στα χρόνια αυτά η ΝΔ βρήκε απρόσμενους συμμάχους εντός και εκτός κοινοβουλίου, το ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε πάνω από τα μισά της νομοσχέδια, το ΚΙΝΑΛ που ψήφισε το 70%» 

Σημείωσε πως το ΚΚΕ ακολούθησε αυτόνομη διαδρομή δίπλα στο λαό, στηρίζοντας και αναδεικνύοντας τα αιτήματά του « χρειάζεται να φτάσει ένα καθαρό μήνυμα , ΚΚΕ ισχυρό, όσο πιο δυνατό γίνεται, γιατί αυτό είναι το διαφορετικό, γιατί αυτό είναι το ανατρεπτικό, γιατί αυτό είναι που θα φέρει τα πάνω κάτω, γιατί αυτό είναι που αν βγεί από την κάλπη, θα σημαίνει ενδυνάμωση της ελπίδας, της αισιοδοξίας, του χαμόγελου, θα σημαίνει νέα εφόδια για τους αγώνες της επόμενης μέρας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπατολίδης.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης: